Home / archiefcentraal / op zoek naar koolzaad op landgoed frieswijk

op zoek naar koolzaad op landgoed frieswijk

Op zondag 19 juni is er om 13.30 uur de tweede van in totaal vier rondleidingen in 2011 op landgoed Frieswijk. De gidsen vertellen over de geschiedenis en ontwikkeling van het landgoed vanaf de 14e eeuw tot nu. Op het landgoed gaan landbouw, landschap en natuur hand in hand.

Midden op het landgoed staat het koolzaad (zie foto) te rijpen. De bekende (straks) gele velden kent iedereen, maar ook nu is het rijpende koolzaad mooi om te zien. Deze keer zal er extra aandacht besteed worden aan de ontwikkeling van het koolzaad en hoe daar olie uit wordt geperst. De wandeling wordt afgesloten bij het koetshuis met het proeven van drie soorten koolzaadolie.

De rondleiding duurt twee uur, de kosten zijn voor volwassenen drie euro, voor kinderen tot 12 jaar de helft..Je hoeft je niet van te voren op te geven. Parkeergelegenheid en start wandeling bij de ingang van het landgoed aan de Raalterweg bij km-paaltje 2,1. Informatie vind je op www.landgoedfrieswijk.nl.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.