ook lofzang van artiesten voor groen

“Petje af,” laat pianist Cor Bakker na afloop weten. “Het was zo’n gigantische klus, zo’n grote bezetting. Ik heb er geen seconde spijt van dat ik er aan meegewerkt heb.” Ook Ernst Daniël Smid is lovend: “Chapeau, veel respect. Normaal repeteer je voor een rockopera in tenminste drie weken zo’n 150 keer. Dat was hier veel minder, we hadden weinig tijd en als het dan zo staat als vanavond…” De bariton sluit niet uit nogmaals met Groen te willen samenwerken. “Ik ben benieuwd naar nieuw werk van Hans.”

Ook Reinout Douma van het Noordpool Orkest is verrukt over het stuk muziek dat Groen creeërde. “We hadden de muziek natuurlijk al gecheckt voordat we met hem in zee gingen. Het is een heerlijk stuk en ben heel blij dat wij hieraan onze medewerking hebben verleend. We zouden deze productie nog wel eens willen herhalen.”

Willem Verdaasdonk, die samen met Joke Zwaal de teksten voor de liederen schreef, staat in de foyer van de Spiegel te glunderen. “Trots. Ik ben trots dat we dit met een hele gezellige club Raaltenaren hebben gedaan.” De stukjes vielen voor Verdaasdonk echt op zijn plek toen Bakker zat te spelen. “Maar het totale gevoel is dat Hans Groen in staat is geweest zijn droom te verwezenlijken. Ik had vanavond het gevoel dat ik onderdeel van die droom was.”

Marcel Douma schreef de voice-overteksten. “Wat mij betreft moet Hans dit stuk gewoon in de markt zetten. Dit is hoe het moet, zo werkt het, het onderwerp is ook nog zo mooi. Hans Groen wordt gedragen.”

En de componist zelf? Die staat aan de bar in de foyer te glunderen. Nog niet helemaal beseffend dat het achter de rug is. Met een pilsje in de hand straalt de blijdschap van Hans Groen af. “Helemaal super. Een droom die uitkomt. Eigenlijk is dit precies zoals ik het verwacht, gehoopt had. Het klonk zoals ik het zelf in mijn kop had.” Enne… of de componist gelukkig is na afloop van de voorstelling? “Ja, ik wel!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.