onze man hoogerland vrijbuiter in de tour

Gisteren maakte Vancansoleil zijn Tourselectie bekend. Het Nederlandse wielerteam heeft geen echte kopman en wil elke etappe aanvallen. Negen vrijbuiters telt het team, waaronder vier uit Nederland: Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra, Wout Poels en Rob Ruijgh.

Onze Man blijkt behalve deskundig ook insider te zijn. De CRT-renner heeft goede contacten in het wielerwereldje. Gretig deelt hij zijn ervaringen met de redactie. “In de zomer van 2003 maakte ik kennis met Cees Hoogerland, de vader van. We fietsten samen de Alpe d’Huez. Het duurde niet lang of hij verdween uit mijn gezichtsveld. Ik zag hem pas terug vlak voor de top, waar hij me ophaalde.’’

Volgens Onze Man had Hoogerland een beslissende invloed op de profloopbaan van zijn zoon. “Om door te dringen tot het hoogste niveau is meer nodig dan alleen maar fietsen. Johnny hield behalve van fietsen ook nog wel van uitgaan en dergelijke. Mede door stimulans van zijn vader zette hij uiteindelijk toch alles op alles om te slagen als wielrenner.’’ Onze Man nam speciaal voor deze rubriek contact op met vader Cees. “Hij schreef me dat Johnny al op zijn achtste verjaardag zijn eerste racefiets kreeg. Maar ook dat hij als 23-jarige het een tijdje helemaal had gehad met wielrennen.’’

Op 2 juli start zoon Hoogerland in de Tour. Onze Man nog éénmaal over vader Cees: “Tot op de dag van vandaag komen wij nog bij elkaar. Cees heeft al enkele malen meegedaan aan de ATB-wintermarathon in Lemelerveld. Johnny blijkt het niet van een vreemde te hebben, in Lemelerveld laat Cees steeds de CRT-leden zijn achterkant zien.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.