Home / archiefcentraal / olst wijhe pakt ook rups in buitengebied aan

olst wijhe pakt ook rups in buitengebied aan

De gemeente krijgt veel reacties, vooral van bewoners van de buitengebieden ontvangen, die aangeven dat ze zich buitengesloten voelen. “Wij betalen toch ook belasting?” is een veelgehoorde vraag.

Ook in Olst-Wijhe is de rups in veel grotere hoeveelheden aanwezig dan vorig jaar. Mensen die in het buitengebied wonen en last hebben van huidirritaties van de rups, voelen zich niet begrepen. Dat was reden voor de gemeente om nog eens kritisch naar het beleid te kijken. De gemeente komt dus op het in 2010 ingestelde beleid terug en gaat alle rupsen weer verwijderen.

Op een aantal wegen in het buitengebied van de gemeente, zoals de Bosweg, Zonnebergerweg, Elshofweg en Wijheseweg zitten enorme hoeveelheden rupsen. De bewoners van deze wegen begrijpen niet waarom er niks gedaan wordt. De wethouder heeft daarom gevraagd om herziening van het beleid.

Door de uitgebreidere aanpak verwacht de gemeente Olst-Wijhe wel extra kosten. De verwachting is dat de kosten dit jaar ruim boven de 23.500 euro uitkomen.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.