Home / archiefcentraal / nos geeft radio en filmles aan leerlingen ccs

nos geeft radio en filmles aan leerlingen ccs

Leerlingen van de afdeling VMBO van het Carmel College Salland hebben vrijdag een cursus radio maken en filmen gekregen van NOS. De cursus is onderdeel van het project ‘NOS on tour’. De ochtend begon met instructies en het verdelen van de leerlingen in groepjes van gemiddeld vijf personen. Samen met een aantal begeleiders werd er een concept gemaakt voor onderwerpen die op dit moment in Raalte spelen. Natuurlijk ontbraken de Eikenprocessierups en het Salland Festival niet.

Met professioneel apparatuur gingen de leerlingen op pad om hun eigen filmpje te maken. De begeleiding bleef achter, wachtend op de beelden waar de groepen mee terug kwamen. Jordi, Michael, Mark en Gillian kwamen gewapend met een echte camera naar het Salland Festival voor het maken van opnamen.

Vrijdagochtend traden Slowakije en Zuid-Afrika voor verschillende basisscholen op. Kinderen en leerkrachten dansten enthousiast mee en de gehele dansvloer was gevuld. Vrijwilliger Rina Hippe deed de presentatie deze ochtend en hielp in het Nederlands, zodat de kinderen precies wisten welke passen ze moesten doen.

De meiden Anouk, Melissa en Nienke kwamen ook op het idee om naar het Salland festival te gaan, omdat Nienke de tenten deze week al had zien staan. Een aantal jaren geleden kwam zij met haar basisschool naar de voorstelling en hier had ze goede herinneringen aan over gehouden.

Nienke had gisteren tijdens haar stage op Angelique Custodes al kennis gemaakt met de dansgroep uit Zuid-Afrika en was zéér onder de indruk. Ook Melissa gaf aan dat het enthousiasme van de dansers van het podium afspatte. Ze vonden het erg leuk om de verschillende culturen en het enthousiasme van de basisschoolleerlingen te zien. “we komen zeker dit weekend nog terug om naar een voorstelling of zaterdag naar de optocht in het centrum zullen kijken”, aldus de meiden.

Tijdens het interview met de Zuid-Afrikaanse danser Vivian kregen de meiden spontaan hulp van een vrijwilliger. In het Engels interviewen kan best lastig zijn. Vivian gaf aan dat deze dansgroep vijf jaar geleden ook in Raalte is geweest en dat het erg leuk is om allerlei bekenden weer te zien.

Katja Janssen, docente Duits, vertelde de meiden dat zij vijf jaar geleden ook Zuid-Afrikaanse danseressen in huis had. “Het afscheid destijds was erg emotioneel. Na een week intensief samen van alles beleeft te hebben als gastgezin, neem je afscheid met het idee dat je elkaar waarschijnlijk nooit meer zult zien. Het was dan ook een grote verrassing deze week dat onze dochter, die bij Ralda danst, vertelde dat danseres Winnie weer terug is in Raalte.”

De drie meiden hebben een gastgezin, dansers en vrijwilligers geïnterviewd voor een radio-item. De verschillende geluidsopnamen gaan ze op school bewerken. ’s Ochtends kregen ze instructies om ook opnamen van muziek en trommels te maken, zodat ze dit kunnen mixen tussen de interviews. De leerlingen hebben deze ochtend nieuwe talenten van zichzelf ontdekt, want ze deden het erg goed.

Op www.carmelcollegesalland.nl en www.sallandfestival.nl zijn meer foto’s te vinden.

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.