nieuw heeten doet mee aan duurzaam dorp

Ook het dorp Nieuw Heeten gaat een inzending doen bij de provinciale wedstrijd: Duurzaam Dorp. De plannen voor de duurzame ontwikkeling van de meest duurzame MFA (Multi Functionele Accommodatie) in Nederland zijn de basis van deze inzending.

Om mee te doen heeft Nieuw Heeten een droom ontwikkeld. De tekst van die droom: “Wij willen een dorp dat kan voortbestaan in lengte der jaren, met een eigen identiteit, die zoveel mogelijk zelfvoorzienend is en een thuis is voor al haar inwoners in harmonie met elkaar en de omgeving. Wij willen uit eigen omgeving en eigen middelen putten om tot nieuwe zaken te komen. De integrale benadering staat centraal. Kerk, school, cultuur en sport zijn de voorzieningen die wij essentieel achten. Voorzieningen die wij niet los van elkaar willen zien. Ze horen bij ons dorp.”

Nieuw-Heeten wil zijn dorp vitaliseren. Nieuw Heeten wil de komende 40 jaar een aantrekkelijk dorp zijn, om te wonen en te recreëren. Voorzieningen die plaats bieden aan sport en cultuur zijn hierbij van levensbelang. Nieuw Heeten wil een plek voor ontmoeting blijven bieden. Van jong tot oud, iedereen kan elkaar ontmoeten op een centrale plaats.

Er is door een (sub)werkgroep Vitaliteit hard gewerkt om een goede presentatie van onze plannen te geven. Opmerkelijk daarbij is dat de uitgangspunten van de provincie: People, Planet en Profit op ludieke wijze zijn weergegeven op een dartbord. Nieuw Heeten daagt de Provincie Overijssel uit om te scoren in duurzaamheid: De meest duurzame MFA in Nederland. Ofwel: een broodnodige vervanging voor het Timmermanshuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.