Home / archiefcentraal / nieuw album van bokkers 1 juli in de winkels

nieuw album van bokkers 1 juli in de winkels

Typisch Bökkers: Niet maandenlang in een te dure grootstedelijke studio kruipen om een gladde plaat te fabriceren, geknipt voor Hilversum. Nee, gewoon in eigen studio in zijn geboortedorp Heino het ultieme ruige rockalbum opnemen tussen de optredens door.

De zweet nog in het pak en de ruis nog in de oren. Vanaf het moment dat Jovink en de Voederbietels stopten met intensief toeren werd de roep om een eigen album van Hendrik-Jan Bökkers steeds luider. Deze winter werd er een platencontract getekend bij de platenmaatschappij Suburban, bekend vanwege een catalogus die vol zit met hardere muzieksoorten. Nu is het zomer en is het zover: 1 juli ligt de plaat in de winkels. Hendrik Jan uit frustraties, feestgevoelens en alledaagse situaties in zijn eigen nummers, gezongen in zijn moedertaal: het Sallands.

Onderwerpen die iedere plattelander herkent, zompige gitaren en een stuwende ritmetandem zijn ingrediënten voor deze nieuwe vorm van dialectmuziek. “Onderbroekenlol is aan ons niet besteed. We gaan niet geforceerd de boerenrockers uithangen. Verwacht van ons geen teksten over tractors, omdat dat zo hoort. Nee, het wordt rauw, direct en gruizig!”

Sinds maandag is de eerste single de wereld in, getiteld ‘Badstoffen Gedrocht’, en met als kant B ‘Ik hoef oe bier niet, Klootzak’. Natuurlijk ook te verkrijgen op iTunes, of bij een van de vele beruchte live-optredens die de band geeft. Nog net op tijd dus om het tijdens festivals zoals de Zwarte Cross luidkeels mee te kunnen zingen.

Kijk voor de single en een uitgebreide tourlijst van 2011 op www.bokkersdutnormaal.nl

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.