mijneer dut met simone uit raalte in sassenpoort

Het theaterduo Mijnheer Dut voert op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni aanstaande de eenakter ‘Rollercoaster’ op. En wel op een unieke locatie: de Sassenpoort in Zwolle. Tijd: 20.30u – 21.30u. Entree: € 10,- p.p. (kassa open vanaf 20.00u). Zitplaatsen zijn te reserveren via info@mijnheerdut.nl.

Mijnheer Dut wordt gevormd door Mariëlle Mijnheer en Simone Dut (voormalig Raaltense). Zij kruipen in de huid van Eline en Sophie van Gaasteren, twee zussen die totaal verschillend van karakter zijn. Samen besluiten zij een dag naar Ponypark Slagharen te gaan. For old times sake. Het lijkt een goed plan….

De theatervoorstelling ‘Rollercoaster’ vertoont de moeizame relatie tussen twee zussen, Eline en Sophie van Gaasteren. Eline is een ambitieuze vrouw die precies weet wat ze wil in het leven. Ze is een geslaagd jurist, getrouwd met een rijke man, heeft beeldige kinderen en uiteraard…een au pair. Sophie heeft lang geleden het roer omgegooid en is louter geïnteresseerd in geestelijke ontwikkeling via een spirituele zoektocht naar haar innerlijke vlam. Mede dankzij haar cursus Familieopstelling nodigt Sophie haar zus uit om samen een dagje uit te gaan. In Ponypark Slagharen lijkt alles wel en wee. Totdat de achtbaan, waarin zij zitten, helemaal bovenaan plots stilstaat. Eline en Sophie van Gaasteren kunnen geen kant op…

Mijnheer Dut: ”Rollercoaster is onze eerste theatervoorstelling. Vorige week hebben we een soort try out gespeeld. De reacties waren boven verwachting. De lovende woorden onderstreepten onze ambitie: een aannemelijke voorstelling maken vanuit goede en onderhoudende speelkwaliteit.

Wij verheugen ons op de voorstelling in de Sassenpoort. Beide komen we uit Zwolle. Naast de Peperbus toren vormt de Sassenpoort dé karakteristieke blikvanger van de historische binnenstad. De prachtig intieme Pierre Cuypers zaal zal de claustrofobische situatie, waar de zussen in zitten, versterken. Het publiek zit bovenop ons spel en zal de benarde situatie gaan voelen. Reken maar!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.