midzomerfeest blijft zich onderscheiden

‘We willen ons als Midzomerfeest blijven onderscheiden van andere feesten”, vertelt Edwin Blankenvoort, de woordvoerder van het Midzomerfeest in Mariënheem. “Telkens weer proberen we om met vernieuwende programmaonderdelen te komen. Daar zijn we daar dit jaar goed in geslaagd. En dat is mede te danken aan een gezonde combinatie van ervaren en nieuwe organisatoren, enthousiasme en knowhow. Diverse jongeren helpen dit jaar voor het eerst mee bij de organisatie. Die hebben voor veel nieuwe ideeën gezorgd.”

Wat hij bedoelt met die nieuwe programmaonderdelen? Nou, ten eerste de opzet van de vrijdagavond natuurlijk. Dit jaar presenteert het Midzomerfeest die avond een Oktoberfest naar goed Duits model. Grote pullen bier, dames in dirndl’s, lange tafels en veel muzikaal vermaak, dat werk. De bezoekers kunnen kijken naar optredens van Die Tolle Leute (volgens de eigen bio een Duits feestorkest, volgens ons liggen de roots echter toch wat dichter bij Mariënheem, in Raalte om precies te zijn), de Linderlander Kapel (Tiroler muziek uit Drenthe) en de bekende volkszanger Wolter Kroes (voor de Nederlandstalige inbreng). DJ Toon zorgt voor de verdere muzikale omlijsting. De entree is gratis. Belangstellenden kunnen voor deze avond een tafel reserveren. Dit is echter niet verplicht. Voor 15 euro per persoon mogen ze daarvoor tot 21.30 uur proeven van de Duitse keuken en krijgt de tafel tot 23.30 uur bediening. Reserveren kan via staging2.midzomerfeest.nl.

“De belangstelling is nu al groter dan we hadden gehoopt”, vertelt Edwin. “We waren van tevoren uitgegaan van maximaal twintig tafels, maar dat streefgetal hebben we inmiddels verhoogd tot dertig. En dit is ook een voorbeeld van een plan dat is bedacht door de jeugd. We hadden al een paar keer dergelijke feesten bezocht. Dat beviel prima. Iemand lanceerde daarop het idee om het ook in Mariënheem te proberen. De wat meer ervaren vrijwilligers hebben er daarna een eigen draai aan gegeven en zo zijn we er uiteindelijk in geslaagd om een prachtige avond te bieden.”

Het Midzomer Oktoberfest begint al om 19.30 uur. “We hopen dat we daarmee het publiek eerder naar het feestterrein lokken”, licht Edwin toe. “Dat is ook net zo leuk met het oog op de andere activiteiten. De Hoogeslag Drekrace bijvoorbeeld. Daaraan kan jong en oud meedoen. Het is de bedoeling om op een fiets een parcours te volbrengen. En ik kan je wel beloven dat de deelnemers niet schoon over de finish komen.”

Ook nieuw op het programma is het Midzomer Strandfeest op zaterdagmiddag. “We gaan de tent en het terras volgooien met zand, om een echt strandsfeertje te creëren. Als het mooi weer is, regelen we er ook een zwembadje met bar bij. Ja, dat wordt nog een beste klus, al dat zand. Want ’s avonds moet het weer de tent uit zijn. In de tent hebben we een surfsimulator en kan de jeugd met Wii spelen. En nu maar hopen dat iedereen in zwembroek of bikini komt.” Deze ‘beachparty’ wordt overigens gecombineerd met een bezoek van de Radio 100% NL Formido Zomertour. Daarbij kan het publiek kijken en luisteren naar optredens van verschillende artiesten en tegelijkertijd ook diverse prijzen winnen. Op het laatste moment is overigens niemand minder dan Monique Smit toegevoegd aan het programma van de zomertour.

Ook het Zondagmiddagspektakel heeft een nieuwe invulling gekregen. Deze keer staan er twee ‘bijzondere’ spelletjes op het programma. Ten eerste de scootmobielrace. Precies, wedstrijdjes waarbij acht teams van twee personen hun krachten meten op de scootmobiel. Wie komt er het snelst over het parcours met hindernissen en wie is er het behendigst met de scootmobiel? De inschrijving hiervoor is al gesloten. De deelnemers zijn op dit moment bezig om hun scootmobiel (die ze van de organisatie in bruikleen hebben gekregen) op te pimpen. Maar daarnaast mag Mariënheem zich ook wagen aan het ‘Papsnorkelen’. “Het is een heel simpel spel”, vertelt Edwin. “We werken met teams van twee personen. Die krijgen beide een snorkel op en moeten vervolgens een grote bak met pap in. Daarin liggen allemaal objecten. Het team dat er het eerst in slaagt om al die objecten op te vissen, heeft gewonnen en mag één van de scootmobielen mee naar huis nemen.”

Overigens liegt ook het muzikale programma van die middag er niet op. Rond 17.00 uur wacht de bezoekers een optreden van het Volendamse trio 3JS. Na afloop daarvan gaat het feest verder met een optreden van de top 40-formatie Riverside. Edwin: “Al met al denk ik dat we weer een fris programma bieden. En je kunt er van op aan dat we volgend jaar weer met nieuwe programmaonderdelen komen. Ideeën genoeg!”

De toegang is het hele weekend gratis, met uitzondering van de zaterdagavond. De entree bedraagt dan 10 euro (jeugd tot 16 jaar 5 euro). Meer informatie op staging2.midzomerfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.