mick uit wijhe bestuurt vliegende camera robot

In de Beurs van Berlage ging het maandag over innovatie van de pers, de toekomst van het nieuws, digitale en social media tegen de geprinte krant. Om dat evenement wat op te fleuren waren er vliegende robots aanwezig, die je kunt besturen vanaf je mobieltje. Mick van de Berg uit Wijhe was een van de piloten.

Wij waren er ook en brainstormden met Maarten van Rossem over die robotjes, over social media en de toekomst van de krant. Dat jongeren van nu die krant over veertig jaar niet meer lezen, dat wilde er bij Van Rossem nog wel in. Maar de vijftigers van nu lezen een krant tot ze er dood bij neervallen, is zijn veronderstelling. Dure futurologen riepen in de Beurs van Berlage dat de krant al veel eerdere aan zijn eind zal zijn, “maar een weddenschap van 1000 euro durfden ze toch niet af te sluiten met mij”, aldus een vergenoegzaamde Van Rossem.

Het gesprek met Van Rossem duurde niet de lang want een licht hysterische mevrouw wilde hem de hand schudden omdat ze hem zijn hele leven al bewonderde. “Dat op zich al is zeer onverstandig,” zei van Rossem en steeg nog meer in waarde.

Tijd om onze aandacht te verleggen naar de piloten van de robotjes. Dat leek ons wel wat om met Stöpplhaene boven het volk te laten rondvliegen. Want er zit een cameraatje in en dat geeft natuurlijk een leuk sfeerbeeld. “Maar een beetje bier er over en ze zullen wel naar beneden vallen?” vroegen we aan een van de twee piloten, en verontschuldigden ons gelijk. “Och sorry, dat is een beetje zo’n gewoonte uit het oosten, met bier gooien op feestjes.” “Ik weet het”, zei de piloot. “Ik kom uit Wijhe.”

En daar waren we zo maar in gesprek met Mick van de Berg, piloot van de vliegende robot. “Ik zit op het Deltioncollege en daar moesten we een project met robots doen binnen een landelijke organisatie Robotica. Die club zocht piloten voor deze beurs en zo sta ik hier.” Aldus Mick die zich door zijn omgeving – waaronder ook minister Van Bijsterveldt – niet liet intimideren en rustig zijn camera-vliegtuigje rondstuurde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.