meisjesteam de vogelaar tweede in regiofinales

Na eerst de gemeentelijke, regionale en interregionale ronde, was het afgelopen week de dag van de waarheid. Onder de bezielende leiding van Juf Jellie mocht het team aantreden op het prachtige sportpark van SC Woezik in Wijchen (bij Nijmegen).

De meisjes verzamelden om 8.30 uur bij de school. Een team enthousiaste ouders was bereid gevonden de reis op zich te nemen. Met een goed humeur en een groot aantal toeters ging de stoet richting de Betuwe, waar het om 11.00 uur aftrapte tegen OBS de Fakkel uit Apeldoorn. Het was al snel duidelijk dat de Raalter basisschool de bovenliggende partij was. De wedstrijd werd dan ook eenvoudig met 4-2 gewonnen. Tot groot ongenoegen van de leiding van de tegenpartij was de vuvuzela van meneer Lobbert de hele wedstrijd te horen.

Na de wedstrijd konden de dames een half uur op adem komen, om vervolgens de grote finale tegen OBS de Bongert uit Oldenzaal te spelen. Inzet: Een plek in de landelijke finale in Zeist. De interregionale finale werd twee weken geleden nog verloren van dit team, waardoor de meisjes gebrand waren te winnen.

Na een spannende eerste helft stond het bij rust 2-1 voor de Oldenzaalse meiden. Kort na rust kwam De Vogelaar terug in de wedstrijd door 2-2 te scoren. Daarna waren ‘de knollen op’. Ook de vuvuzela van Lobbert werd langzaam stiller. De Bongert liep uit tot 5-2 en pakte verdient de overwinning. Helaas voor de dames uit Raalte, maar ze konden wel met opgeheven hoofd en een grote beker terugkeren naar Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.