meer afvalscheiding bij rova gemeenten

Steeds meer huishoudens doen aan afvalscheiding. In de ROVA-gemeenten, waar Olst-Wijhe en Raalte ook onder vallen, zijn er het afgelopen jaar goede resultaten behaald met het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingen. Uit het jaarverslag van ROVA blijkt dat in 2010 twaalf procent minder restafval naar verbrandingsinstallaties is gegaan.

Door de betere afvalscheiding en lagere hoeveelheden restafval kon ROVA bijna vier miljoen euro aan de gemeenten uitkeren. Bij ROVA zijn twintig gemeenten en twee regio’s in Midden- en Oost-Nederland aangesloten. De gemeente Raalte telt 14.357 aansluitingen. In Olst-Wijhe zijn dat er 6.988. In Raalte werden eind 2010 nog proeven gestart voor het onderzoek naar de effecten als burgers anders worden gefaciliteerd bij het scheiden van afval.

Het afgelopen jaar zijn 6,5 miljoen inzamelzakken aan de inwoners van de ROVA-gemeenten uitgeleverd. De inzamelresultaten van de ROVA-gemeenten liggen ver boven het landelijk gemiddelde.

In de komende vier jaren willen ROVA en haar gemeenten de hoeveelheid restafval bij huishoudens met meer dan 25 procent verminderen. Daarbij wordt vooral ingezet op het verbeteren van de inzamelresultaten op gft-afval, papier, glas, kunststof en textiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.