lilhill 2011 meer ruimte voor dance

Veel zal er niet veranderen, in vergelijking met vorig jaar. Waarom ook, geeft Jurry Oortwijn van de organisatie aan: “We zijn in 2010 van locatie veranderd, naar een weiland aan de Ruitenveensweg. Daar konden we het festival kleiner opzetten, knusser. Kregen we alleen maar complimenten over. Het deed gezellig aan, zei men. Onze vorig jaar gekozen slogan Lil’Hill is leukerder bleek te kloppen. Daar gaan we dus niet veel aan veranderen.”

Sziget

Ook de headliner is hetzelfde. Het Gelderse Shaking Godspeed komt het festival afsluiten met een stevige portie garage blues. Een goede keuze, bewees bijvoorbeeld hun optreden in de Nederpopshow op Nederland 3. De Achterhoekers waren de beste van acht optredende acts, waardoor ze een week na Lil’Hill op het Hongaarse Sziget Festival spelen. En da’s dan weer een van de grootste festivals van Europa. Het gaat dus goed met Shaking Godspeed. Maar valt Lil’Hill hiermee niet in herhaling? Oortwijn: “Zeker niet! Vorig kon hun show niet doorgaan door het onweer en we wilden ze erg graag zien in onze tent. Ze passen er perfect denken we.”

Hoge ogen

Met die herhaling valt het verder mee. Er staan op Lil’Hill nagenoeg alleen maar debutanten. Alleen het Vinyl Collectief komt terug naar de nagebouwde huiskamer van het Huis Zonder Dak om fijne plaatjes van vroeger en nu op de platenspeler te leggen. Wat zijn dan die debutanten, waar moeten we speciaal op letten? Moeilijk, aldus Oortwijn: “Vox Von Braun en The La La Lies draaien al wat jaren mee, dat staat als een huis. The Cohens en Let’s Go Eskimo maken energieke en swingende poprock, die gaan erop knallen. En de debuutplaat van River District staat zo bomvol met mooie popliedjes, die moet wel heel hoge ogen gaan gooien. Dan zou ik haast local heroes Schoolyard Herons uit Haarle vergeten, die elk optreden weer beter zijn geworden. Maar keuzes? Nergens voor nodig! Als je op tijd komt hoef je niet te kiezen. Dan kun je ze allemaal achter elkaar zien.”

Voetjes van de vloer

Dan is er nog de Dance-tent. Daar is dit jaar de grootste verandering te zien. Melvin Lammers, helft van het landelijk aan bekendheid winnende DJ-duo De Kaasverzamelaars, kreeg van de organisatie de vrije hand. Hij koos voor techno en minimal: “Niet van dat keiharde gebeuk, maar subtiele en vooral dansbare beats. De alternatieve dansbare gitaar- en electroliedjes, waar de tent vorige jaren patent op had, verplaatsen we naar de grote tent. Daar kunnen na de laatste band de voetjes van de vloer voor mensen die niet van dance houden. De Dance-tent gaat dit jaar zijn naam echt eer aan doen.” De line-up, met Kid Broke, Raw Audio Device en Funagi DJ’s, belooft volgens de Luttenbergse kenner veel goeds.

Wat er verder uit de hoge hoed wordt getoverd op 9 juli willen de heren nog niet loslaten. “Laten we het er maar op houden dat het aan niets zal ontbreken,” lacht Oortwijn. “Eten is er genoeg, bier en wijn ook en wat de aankleding betreft gaan we flink vernieuwen. Hoe dat er uit gaat zien moet iedereen zelf maar komen bekijken.” Lammers vult aan: “Daar krijg je geen spijt van, da’s beloofd!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.