lets go biedt letse jongeren vakantie in wijhe

Ruim 40 jongeren uit Letland komen van 23 tot en met 30 juni op bezoek in Wijhe. De Wijhese vrijwilligersorganisatie Let’s Go! Organiseert deze uitwisseling alweer voor de achtste keer. Hiermee halen ze de Letse jongeren een week uit hun eigen leefomgeving en laten ze kennis maken met onze cultuur.

De afgelopen maanden heeft de stuurgroep Let’s Go! Een gevarieerd programma in elkaar gezet. Zo zorgen veel uitjes voor ontspanning, denk hierbij aan Burgers Zoo, Amsterdam, Avonturenpark Hellendoorn. Maar gaan ze ook sporten, zoals fietsen, zwemmen en kanoën. Educatie en cultuur mogen niet missen en daarom worden de jongeren meegenomen naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en maken ze een stadswandeling door Zwolle.

Op 24 juni is er een kennismakingsochtend verzorgd door de Capellenborg. Hier maken de Letse jongeren kennis met de leerlingen van de school. Op zondagavond wordt in de Hervormde Kerk een kerkdienst gehouden, waarbij zowel Wijhese als Letse jongeren in woord, beeld en zang, ervaringen zullen uitwisselen. Iedereen is van harte welkom. Voor oud-Letlandgangers en de huidige groep met de gastgezinnen is er ook nog een reünie bij Tafeltennisvereniging Wijhe. Het bezoek aan Wijhe wordt door de dansgroep Spiets uit Laubere bovendien gecombineerd met deelname aan het Salland Festival. Zo zijn ze te zien tijdens de Folkloredag in het Centrum van Raalte en treedt de groep op tijdens de gala avond op 25 juni.

Op Twitter via @lets_go_wijhe wordt de hele week in woord en beeld verslag gedaan van alle activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.