lemelerveld spettert opnieuw bij heidepark

Stichting Olé presenteert in het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 juni de derde editie van ‘Lemelerveld SpetterT’ bij natuurzwembad Heidepark. Een weekend vol muziek, theater, sport en spel voor alle leeftijden. De zaterdagavond staat volledig in het teken van muziek met de TienerBeachparty en daarna de Spetterparty met DJ Bart. De zondag biedt een uitgebreid programma voor jong en oud.

De afgelopen weken is er door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan het verharden van het toegangspad en het bouwen van het vaste podium (gesponsord door Foreco en Acon). De organisatie van het jaarlijks terugkerend festival wordt hiermee flink vergemakkelijkt. “Maar het doel is ook om andere verenigingen hiermee een podium te bieden”, vertelt Marcel Heerink namens Stichting Olé. “Wij zijn van mening dat het Heidepark veel vaker gebruikt kan worden voor activiteiten. Het is zo’n mooie locatie, maar er gebeurt te weinig mee. Met het pad en het podium hopen we de mogelijkheden van het natuurbad te vergroten. Als een vereniging of een groep belangstelling heeft om er een activiteit te organiseren, kunnen ze contact met ons opnemen en zorgen wij voor de facilitaire ondersteuning.”

Als voorbeeld van een dergelijke aanpak noemt Marcel de openluchtdienst op zondag 26 juni. “De raad van Kerken heeft ons benaderd of het niet mogelijk was om een keer een speciale openluchtviering te organiseren op het Heidepark. We hebben hun plannen aangehoord en hen daarna gevraagd om die openluchtdienst te verwerken in het programma van Lemelerveld SpetterT.”

Het zaterdagavondprogramma begint om 19.30 uur met de Tiener Beachparty (Kulturhus in samenwerking met jongerensoos Jump Inn). Om 21.30 uur begint de Spetterparty die bedoeld is voor alle leeftijden, jong en oud. DJ Bart staat achter de draaitafels. Het zondagprogramma begint om 11.00 uur met een speciale Openluchtdienst van de Raad van Kerken en Con Amore. Het gaat niet om een formele kerkdienst, maar om een spirituele bijeenkomst met veel aandacht voor dialoog. De twee dienstleiders gaan uitgebreid met de bezoekers in gesprek over het thema ‘water’. Jong en oud is welkom. Jonge kinderen kunnen ondertussen rustig spelen in het zand. Om 13.00 start een fietstocht van door de omgeving van Lemelerveld. Vanaf 14.00 starten diverse activiteiten. Er is kindertheater van Speurnes Pet & Kek de spelletjesgek, rondom het zwembad presenteert Kokkie Bikes een mountainbikeclinic (opgave via staging2.lemelerveldspettert.nl) en rond en in het zwembad zijn er allerlei spelactiviteiten van Scouting Lemelerveld. Vanaf 15.00 uur zorgt zang- en muziekgroep ‘Nog Eentie’ uit Mariënheem voor gezellige muziek. Om 16.30 uur start de familiebarbecue. Lemelerveld SpetterT wordt rond 19.00 uur afgesloten.

Meer informatie op staging2.lemelerveldspettert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.