leerlingen roefelen bij bedrijven

Dit jaar is er weer een nieuwe Roefeldag voor de kinderen van groep 7 in Raalte en Heino. Op 29 juni is groep 7 in Raalte aan de beurt om de roefelmiddag te houden.

De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ‘roefelen’, wat snuffelen of ontdekken betekend. Op deze dag mogen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van allerlei bedrijven en organisaties, om te zien wat er zich in de wereld van de werkende mens afspeelt. Kinderen mogen op de Roefeldag op een actieve en speelse manier onderzoeken wat ze later kunnen worden.

Om 13.30 is de start in het scoutinggebouw met een optreden van rapper Fabian Schrijver. Hij schreef speciaal een lief voor de Roefeldag. De leerlingen mogen drie bedrijven bezoeken in groepjes van vier.

31 bedrijven en organisaties uit Raalte hebben hun deuren opengezet om 110 kinderen te ontvangen. Zo doet onder andere, Bloemen Korbeld, Jumbo, Albers mode Zapp, Laurel’s, Foto en Zo en nog veel meer andere bedrijven.

De Roefeldag wordt ieder jaar georganiseerd door Landstede Welzijn Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.