kwieks rhonrad haalt medailles op

De wekker stond bij de Raaltenaren die deel namen aan de Rhonradwedstrijden in Den Helder afgelopen zaterdag erg vroeg. Om 08.00 uur moesten de sporters al in Den Helder aanwezig zijn, dat betekent dus om 05.00 uur weg. Maar Kwiek wist wel vier medailles in de wacht te slepen.

De Helderse Open is een gezellige bijeenkomst, het verloopt altijd zeer chaotisch en soms wekt dat wat irritatie op, maar dat laat niemand merken. Vanuit heel Nederland komen de verenigingen naar Den Helder om mee te doen aan dit festijn. Van de ongeveer 17 verenigingen die Nederland voor deze sport rijk is, deden er zaterdag 10 mee. RGV Kwiek was de vereniging met de meeste deelnemers, met maar liefst 23 turnsters en 1 turner werden de raderen in gang gezet.

Kwiek schreef alle turnsters en turner in op een hoge niveau, zo kon de begeleiding goed zien of er nog ergens extra aan gewerkt moet worden. Veel oefeningen die velen nog niet onder de knie hebben werden door Kwiek wel uitgevoerd.

Anne Kruiper turnde voor het laats mee, haar laatste wedstrijd in het tenue van RGV Kwiek als Rhonradturnster. Vanwege haar keuze voor studie en loopbaan is het voor Anne in de nabije toekomst wat moeilijk te combineren. Anne turnde een nieuwe muziekoefening in niveau 1, het hoogste niveau. Haar laatste wedstrijd sloot zij af met een bronzen medaille Helaas gaat ook Myrhte Gooy stoppen met Rhonradturnen, alleen Myrthe zien we terug op de vloer als jurylid.

In niveau 7 behaalde Vera van der Klippe de meeste punten op de onderdelen rechtuit en spiralen. Myrthe Lokate liet wederom zien dat ook zij, net als Eline te Wierik, helemaal klaar is voor een WK.

Kwiek nam na deze dag de volgende medailles mee naar huit:

Danique Lokate pakte in niveau 5 de eerste plaasts

Elise Elshof pakte in niveau 2 de tweede plaats

Anne Kruiper pakte in niveau 1 de derde plaats

Jelle Nijhof pakte in niveau 7 de derde plaats

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.