Home / archiefcentraal / kunstexpositie bij podium heino

kunstexpositie bij podium heino

“Ik wil het geen “kunst” noemen wat ik maak ……” heeft Mily van Nierop ooit in een interview gezegd. Dat ze zich sindsdien heeft ontwikkeld tot een kunstenaar laat de tentoonstelling zien die tot en met augustus 2011 te bezichtigen zal zijn in Podium Heino.

De schilderijen laten duidelijk het handschrift van Van Nieren zien. Dat Mily van Nierop haar opleiding heeft gevolgd aan de AKI in Enschede is te zien aan het gebruik van letters, woorden en teksten in haar werk. Van Nierop geeft haar schilderijen geen titel. ‘’ Iedereen kan zijn of haar verhaal invullen bij het zien van mijn werk” zegt ze zelf.

Annemarie Eijsvogels liet vloeibare verf stromen, won één van de grote Kunstzinnigwedstrijden en exposeerde met een grote groep kunstenaars op Terschelling en zelfs in New York. Eijsvogels mag graag verhalend schilderen, haar vertrekpunt is een realistisch beeld. Maar door kleur en materiaalgebruik en de wijze van schilderen er eigen gevoel, gedachten en ideeën in legt. Telkens weer is het een strijd en vergt het de nodige durf om het, vooraf bedachte, eindresultaat los te laten en in de verf en materie een eigen weg te zoeken. Elk schilderij gaat zo zijn eigen verhaal vertellen en blijft boeiend om naar te kijken.Naast het werken in eigen atelier Mily van Nierop en Annemarie Eijsvogels al vele jaren actief in de “Kunstkring Raalte”.

De expositie bij Podium Heino, Canadastraat 6, is te zien tot en met 12 augustus, tijdens de openingsuren van de VVV.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.