kunst van hier tot ginder rond okkenbroek

Het buitengebied van Okkenbroek, Lettele en Heeten vormt tijdens het Pinksterweekend het toneel voor de kunstfietsroute ‘Kunst van hier tot ginder’. Op zeven bijzondere locaties langs de 25 kilometer lange fietsroute zijn werken van kunstenaars tentoongesteld. Ook kan je naar het theater en genieten van live muziek.

Op de boerderij van de familie Volkerink in Okkenbroek kunnen kinderen (4-12 jaar) een korte workshop volgen onder leiding van kunstenaar Floor Coolsma. Ook volwassenen mogen deelnemen. Het publiek wordt uitgedaagd om indrukken van de Kunstfietsroute op verschillende manieren vast te leggen. Na de route ontvangt ieder zijn persoonlijke reisverslag op de deurmat. Kosten voor deelname 1 euro. Vanuit een oude bus klinkt muziek van 78 toerenplaten. Op een mooi plekje in Lettele woont bakker Ton IJsseldijk, die van Sallands graan, Sallands houtovenbrood bakt. Op deze locatie is er een kunstwerk gemaakt van stof en draad. Wanneer je op ontdekkingstocht gaat, zul je beleven dat er van alle kanten geluiden te horen zijn. Op deze locatie is het tevens genieten van eigenzinnig poppentheater, namelijk bij de Franse poppenspeler François Blanc met zijn voorstelling ‘Puppets’. François Blanc is ontroerend, spannend, lief en gemeen.

Korenmolen de Leeuw in Lettele is een stellingmolen die nog in gebruik is. De molenaar heeft veel zelfgemalen meelproducten van zeer hoge kwaliteit. De trossen gaan los op deze locatie met een voorstelling van Carbid met ‘Stier en Ballen’. Een stormachtige voorstelling met de nodige gevechten aan dek, bezinning in de baai en goddelijke grappen. Op deze locatie is tevens werk te bezichtigen van kunstenaar Reinier Kranendonk.

Indosign in Lettele is een importeur van schitterend versteend hout. Werk van kunstenaar Ronald de Ceuster zal de desolate sfeer van de plek achter wat schuren, betekenis geven. Kunstenaar Hanneke Bloemen laat zien dat je tijdens de fietsroute ‘uit maar toch thuis in je huis op wielen’ bent. Jeroen Diepenmaat is beeldend geluidskunstenaar. Voor de Kunstfietsroute heeft hij een geluidskunstwerk gemaakt dat je zelf als fietser activeert. Je bepaalt zelf het geluid, de klank en het ritme.

Bij Melkveebedrijf Kempke van de familie Dolman in Heeten kan tijdens de fietsroute een kijkje in de koeienstal genomen worden. In het weiland is een voorstelling van Odd Enjinears met ‘De Roedel’. Publiek kan hier urenlang genieten van het geïmporteerde inheemse diersoort: een kudde van veertien teilbeesten. Een teilbeest is een ouderwets zinken teil op dunne poten van 1,75 meter met allerlei mechaniekjes waardoor niets dierlijks vreemd lijkt. Tevens wordt op deze locatie een heel grote Hoop-Geloof-Liefde ketting gemaakt door kunstenaar Marijke Schurink. Een sieraad van het platteland dat mensen verbindt en verwarmt.

Bij Melkveebedrijf de Aarnink van de familie Tuten in Heeten kunnen de fietsers een kijkje nemen in de koeienstal en in het bakhuisje met Bed & Breakfast faciliteiten. Het werk dat te zien is tijdens de route is een mechanische tentakel die je zelf kan laten bewegen. Het werk is vervaardigd door Kees Klaassen. Kunstenaar Jacomijn Schellevis heeft een installatie voor de fietsroute gemaakt waarbij bezoekers een moment beleven, waar heden en het verleden niet zo ver van elkaar verwijderd zijn. In een tentje speelt op deze locatie Babok met ‘Grens’. In dat tentje speelt een 25 minuten durende voorstelling met objecten, deels verzameld uit het publiek (uit jaszakken).

Bij het Noaberhuus in Okkenbroek zijn kunstwerken tentoongesteld van amateur-kunstenaars. Je kan hier je stem uitbrengen. De uitreiking van deze publieksprijs is op 13 juni om 16.00 uur.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek aan de Oerdijk. Maar je kan op elk willekeurig punt van de route opstappen. Voor ouders met kleine kinderen is er een verkorte route van 10 kilometer. Deelname aan de fietstocht is gratis. Op 11, 12 en 13 juni ben je van harte welkom om mee te fietsen. Voor meer informatie zie staging2.kunstvanhiertotginder.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.