kunst van hier tot ginder druk befietst

Meer dan 7.500 mensen hebben het Pinksterweekend genoten van de fantastische fietstocht door het Sallands land, met onderweg bijzondere locaties waar theater en kunst te bewonderen waren.

Het publiek bestond uit een zeer gemêleerd gezelschap van alle leeftijden: plattelandsbewoners, inwoners uit de stad Deventer, kunst- en theaterliefhebbers, vakantiegasten die op de campings of B&B ‘s in Salland genoten van het Pinksterweekend.

Het project Mailart, o.l.v. kunstenaars Floor Coolsma en Marleen van den Heuvel, waarbij ieder zijn of haar ervaringen tijdens de Kunstfietsroute kon vastleggen, trok veel belangstelling. Radio 78 liet muziek van 78 toerenplaten vanaf een trekker met aanhangwagen horen bij de familie Volkerink in Okkenbroek. Op deze locatie was ook een werk van Rob Voerman te zien.

Veel lof was er voor het eigenzinnige poppentheater met François Blanc in de hoofdrol. Een ontroerende, spannende en lieve voorstelling op de mooie plek van bakker Ton IJsseldijk, die van Sallands graan, Sallands houtovenbrood bakt. Op deze locatie was een kunstwerk te zien van Karin Gerfen met geluid van Jan Paul de Bondt.

Bij korenmolen de Leeuw in Lettele gingen de trossen los met een voorstelling van Carbid met ‘Stier en Ballen’. Een stormachtige voorstelling met de nodige gevechten aan dek, bezinning in de baai en goddelijke grappen. Op deze locatie stond een eigen molen van kunstenaar Reinier Kranendonk.

Veel bezoekers waren zeer onder de indruk van de indrukwekkende verzameling versteend hout van Indosign in Lettele. Kunstenaar Ronald de Ceuster tekende een gevel van een schuur over met purfoam. Daarnaast was er op deze locatie een werk van Hanneke Bloemen te zien en beeldend kunstenaar Jeroen Diepenmaat verleidde de deelnemers met actieve deelname aan zijn kunstwerk van fietsbellen, waardoor ieder zijn eigen audio-toer door het Sallandse landschap maakte!

De melkrobot bij Melkveebedrijf Kempke van de familie Dolman trok veel belangstelling. De voorstelling van Odd Enjinears met een kudde van 14 heel bijzondere dieren, de teilbeesten, was imponerend en grappig.

Tevens gingen bezoekers graag op de foto met een heel grote Hoop-Geloof-Liefde ketting gemaakt door kunstenaar Marijke Schurink: een sieraad van het platteland dat mensen verbindt en verwarmt.

Bij Melkveebedrijf de Aarnink van de familie Tuten was een mechanische tentakel die je zelf kon laten bewegen van kunstenaar Kees Klaassen te zien. Kunstenaar Jacomijn Schellevis maakte een werk waarbij bezoekers een moment beleefden, waar heden en het verleden niet zo ver van elkaar verwijderd zijn.

In een tentje speelde Babok met ‘Grens’ meerdere malen een 25 minuten durende voorstelling met objecten, deels verzameld uit het publiek (uit jaszakken, fietstassen etc.). Dhr. Tuten presenteerde een doorlopende diavoorstelling waarin duidelijk de landschappelijke invloed van de land- en tuinbouw op het platteland werd belicht.

De voorstelling van het amateurtheater bij het Noaberhuus van Okkenbroek zorgde voor veel hilariteit onder het publiek. Bij het Noaberhuus in Okkenbroek werden kunstwerken tentoongesteld van amateur-kunstenaars.

Onderweg konden de bezoekers de smaak van de plek laten vastleggen door de SMAKERS van Lobke Meekes én was het project Jouwgras/mijngras van Loes ten Anscher te bewonderen.

De catering was onderweg goed verzorgd: pannenkoeken, echt boerenijs, koffie, appelgebak en kruidkoek, zelfgebakken brood en aspergesoep.

Meer foto’s binnenkort op staging2.kunstvanhiertotginder.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.