koeltechniek met een warm hart voor service

Na het afronden van zijn opleiding aan de MTS kwam Hans Rensen in 1993 bij toeval terecht in de koeltechniek. Sindsdien heeft hij zich alle denkbare onderdelen van de branche eigen gemaakt. Van traditionele airconditioning bij particulieren tot complete klimaatsystemen voor industriële productielijnen. De eerste jaren in loondienst, maar sinds vijf jaar geleden vanuit zijn eigen bedrijf HR Tech. Rensen: “Het is erg fijn om mijn expertise helemaal naar eigen inzicht in te kunnen zetten. Het moet gewoon 100% goed zijn, voor minder ga ik niet.”

In zijn loopbaan deed Rensen ervaring op binnen diverse takken binnen de koeltechnische branche, de eerste jaren veelal in grote projecten. Het leverde hem alle benodigde diploma’s op voor grote installaties. Toch bleek dit grootschalige niet echt bij Rensen te passen. HR Tech richt zich dan ook voornamelijk op bedrijven uit het mkb. Zijn klantenbestand bevat zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Rensen: “Los van noodzakelijke koelvoorziening bij productie en houdbaarheid in bepaalde industrieën, kan geen bedrijf of kantoor zonder goede klimaatbeheersing. Werknemers en klanten weten een correcte temperatuur en vochtigheidsgraad te waarderen. Moderne klimaatbeheersinginstallaties zijn zo ontworpen dat ze een optimaal en comfortabel binnenklimaat kunnen creëren en in stand houden. Dat wil zeggen, de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie, zonder tocht. Door een ruimte te voorzien van een goede airconditioning wordt de productiviteit verhoogd. Wij kunnen bijvoorbeeld energiezuinige oplossingen leveren voor kantoorpanden met enkele tot tientallen kantoren, waarbij alle kantoren via één systeem gekoeld of verwarmd worden.” HR Tech staat voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Rensen: “We werken uitsluitend met hoogwaardige producten en materialen en beschikken over benodigde certificaten zoals PED. Desondanks kunnen we toch tegen gunstige prijzen leveren; doordat we als klein bedrijf weinig tot geen overheadkosten hebben. Uiteraard is ook een vakkundige installatie en goede service van essentieel belang. Elke klant, zakelijk of particulier, is even belangrijk. Na advies, verkoop en installatie komt het aan op reparatie en onderhoud. Ook hierin verlenen wij een optimale service. Elke installatie wordt voorzien van een logboek, waarin staat omschreven hoe de installatie is opgebouwd. Hierdoor kan in de toekomst eenvoudig en doeltreffend onderhoud worden gepleegd. En in geval van storing kunnen we door onze korte lijnen snel in actie komen.

“Uiteraard werken we veel in nieuwbouwprojecten. Het voordeel hiervan is dat je de basis al meteen goed neer kunt zetten. Met een goede, passende installatie voorkom je veel storingen. En het is natuurlijk heel efficiënt werken in een ruimte die verder nog niet ingericht of in gebruik is.” Desondanks vindt Rensen de meeste uitdaging in bestaande situaties: “Het vergt soms heel wat creativiteit en inventiviteit om een nieuwe systeem dusdanig te installeren dat deze zo min mogelijk opvalt. Wanneer een airco opvalt is deze gewoon niet door een goed bedrijf geplaatst. Bovendien moet je in deze panden extra zorgvuldig en netjes te werk gaan, aangezien er tijdens de installatie meestal ook gewerkt wordt.” Daarnaast weet HR Tech voor bestaande bedrijven een toegevoegde waarde te bieden door de vervanging van verouderde klimaatsystemen. Niet alleen zijn modernere installaties stukken zuiniger in gebruik, veel oude systemen bevatten nog de koelstof R22. Vanaf 1 januari 2010 is het niet meer toegestaan om bestaande installaties met deze stof bij te vullen en vanaf 2015 is R22 zelfs helemaal verboden. Rensen: “Je kunt natuurlijk wachten tot het zover is, maar je bespaart met een nieuw systeem nu al zoveel energie ten opzichte van de oude modellen. Waarom dan nog 3 jaar langer teveel betalen? Ook niet onbelangrijk: Bij het vervangen of ombouwen van een koelinstallatie met R22 zijn er op dit moment verschillende subsidie- en/of stimuleringsregelingen. Variërend van een eenvoudig belastingvoordeel tot een uitgebreid subsidieprogramma. Ook hierin geven we uiteraard graag advies.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.