kermis heeten wil meer jeugd

De Oranjevereniging Heeten presenteert de komende dagen de jaarlijkse kermis in het dorp. Naast de gebruikelijke programmaonderdelen en muzikale optredens (van onder andere Brothers in Arms en Fragment) en ludieke activiteiten als ‘Kuj’t of kuj’t nie’ (op de zondagmiddag) wil het feest zich dit jaar nog meer op de jeugd richten. Dat gebeurt met een dancefeest op de vrijdagavond en een speciale jeugddisco in de aanloop naar het zaterdagavondprogramma.

Uiteraard maakt ook de jaarlijkse Motoravondvierdaagse van MC Free Wheels weer deel uit van het programma van het feest. Deze wordt dit jaar gehouden van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni. De deelnamekosten bedragen 6 euro voor vier avonden. Inschrijven kan tussen 18.30 en 19.30 uur in Het Trefpunt te Heeten.

Woensdagavond 15 juni is er van 19.00 tot 21.00 uur een viswedstrijd in de bergingsvijver voor senioren. Diezelfde dag is er een speciale avond voor de bewoners van Stevenskamp en de aanleunwoningen in het hoofdgebouw. Duo Wil en Hermien brengt een avond vol met sketches en liedjes van vroeger. Aanvang is om 19.00 uur.

Donderdagavond 16 juni staat het Oranje Café op het programma. In de tent kan men kruisjassen en pokeren. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur. Vrijdag rond 15.15 uur gaat het programma verder met de jaarlijkse optocht die in het teken staat van ‘sport’. Rond 15.45 uur komt de stoet aan op het dorpsplein waar dan de kermis officieel geopend wordt met het hijsen van de vlag. Om 16.30 uur begint het bedrijvenuurtje. Alle ondernemers uit Heeten en omstreken en hun medewerkers zijn welkom. In Heeten nemen ze het overigens niet zo nauw met de tijd, vandaar dat dit ‘uurtje’ duurt tot circa 21.00 uur. ’s Avonds vormt de tent de locatie voor een Mega Dance/Trance/Hardstyle & 90’s Party. Ook de laatste hits uit de top 50 komen voorbij. De tent wordt uitgerust met diverse lichteffecten en er is een grote verlichte dansvloer. Achter de draaitafels staan DJ Bas, DJ Pietertje (Robert) en Duo 2e Keus.

Zaterdag gaat het programma vanaf 9.00 uur verder met een viswedstrijd voor de jeugd in de bergingsvijver. Van 10.00 tot 10.45 uur kun je je in de tent inschrijven voor de Oldtimer Tourrit (voor brommers en solexjes). De deelnamekosten bedragen 5 euro. De oldtimers vertrekken rond 11.00 uur om rond 14.30 uur terug te keren op het plein. Voor meer informatie zie staging2.mcfreewheels.nl.

Van 14.00 tot 16.00 uur is er een kindermiddag in de tent. De kleintjes kunnen onder andere kijken naar een optreden van clown Pepino. Aansluitend is er een kinderdisco met een verlichte dansvloer. ’s Avonds gaat het feest vanaf 20.30 uur verder met een jeugddisco. In de loop van de avond wordt het stokje overgenomen door de oudere tentfeestgangers en is er livemuziek van de formatie Brothers in Arms. Deze band bestaat uit vijf broers, aangevuld met een zangeres. De heren en dame spelen vele hits uit de jaren tachtig, aangevuld met hedendaags materiaal. Meer informatie op staging2.b-inarms.nl

De zondagochtend staat in het teken van lichaamsbeweging. Ten eerste staat er een ATB-toertocht op het programma. De organisatie heeft twee routes uitgezet, eentje van 30 en eentje van 50 kilometer. Inschrijving is mogelijk tussen 8.30 en 10.00 uur. De deelnamekosten bedragen 4 euro. Voor kinderen van de basisschool is deelname gratis (wel onder begeleiding). Voor de meest actuele informatie zie staging2.atbheeten.nl. Verder staat die ochtend de tweede editie van de Kermiswandeltocht(en) Heeten op het programma. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 25 (starten tussen 8.00 en 10.00 uur), 15 (8.00 tot 11.00 uur), 10 (10.00 tot 12.00 uur) en 5 (11.00 tot 12.00 uur) kilometer. Voor meer informatie kun je bellen naar tel: 0572–380826 of een e-mail sturen naar marcelencisca@hetnet.nl.

Zondagmiddag kun je je tussen 13.00 en 14.00 uur bij de tent inschrijven voor een recreatieve fietstocht van 25 kilometer. Voor gezinnen met jonge kinderen is er een verkorte route. De deelnamekosten bedragen 3 euro per persoon (maar daarvoor ontvang je dan ook een drankmunt). Kinderen mogen gratis meedoen. Het eerste deel van het programma op het plein staat in het teken van ‘Kuj’t of kuj’t nie’. Een spel waarbij de deelnemers een minuut de tijd krijgen om een vreemdsoortige opdracht tot een goed eind te brengen. De formatie Fragment speelt daarna in de tent.

Fragment bestaat uit drie van oorsprong Engelse heren. Zij hebben hebben in de afgelopen jaren opgetreden voor vele honderdduizenden Nederlanders. Ze wisten zelfs twee keer Ahoy! uit te verkopen en zijn graag geziene gasten op onder andere de Zwarte Cross. En dat zonder eigen hits. Hoe? Door te spelen, te spelen, te spelen… En dat met veel aanstekelijk enthousiasme en humor. Het repertoire? Bekende hits. Van Doe Maar tot U2 tot Normaal. Fragment geldt als de beroemdste onbekende band van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.