informatieavond over steenmarters

Tijdens het kernenbezoek dat het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Olst-Wijhe eind april bracht op de Boskamp werden veel vragen gesteld over overlast van steenmarters. Meerdere mensen meldden schade aan hun auto, doordat steenmarters aan de leidingen van hun auto’s hadden geknaagd. De gemeente heeft toen afgesproken dat zij een avond zou organiseren over steenmarters, waarbij organisaties worden uitnodigd die u hier veel over kunnen vertellen.

Het is de bedoeling dat u antwoorden krijgt op de volgende vragen:

– wat zijn steenmarters?

– wat is hun leefomgeving?

– waar leven ze van?

– waarom is het een beschermde diersoort?

– wat kan ik tegen de overlast doen?

– hoe kan ik schade voorkomen?

– kan ik schade verhalen?

Op dinsdag 21 juni geven deskundigen antwoorden op deze vragen. Iedereen die overlast ervaart van steenmarters en/of er meer over wil weten is van harte welkom. Aan de informatieavond zijn geen kosten verbonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.