info over ongezonde frisdrank bij albert heijn

Bezoekers van de Albert Heijn in het centrum van Raalte krijgen donderdag informatie over de nadelen van frisdrank. GGD IJsselland vindt dat klanten moeten weten dat frisdrank, limonade en vruchtensap een aanslag doen op je gestel.

Het drinken van frisdrank is niet alleen slecht voor je gewicht, maar geeft ook een grotere kans op het krijgen van suikerziekte. Ook zitten in frisdrank zuren die het tandglazuur aantasten, waardoor er tanderosie kan ontstaan. De GGD adviseert daarom water te drinken als je dorst hebt.

In het kader van het project Raalte Gezond! zijn er door de gemeente Raalte en GGD IJsselland diverse acties op touw gezet. Zo zijn tijdens de avondvierdaagse in Heino en Luttenberg flesjes water uitgedeeld, met daarop het logo van Raalte Gezond en de slogan: ‘Fris water uit de kraan, laat zoete dranken staan’. Verder hebben 18 van de 20 basisscholen in de gemeente Raalte een gezonde week georganiseerd.

Dit najaar zullen er in de gemeente Raalte verschillende “Kies voor Gezond” workshops door de gemeente worden aangeboden. De “Kies voor Gezond” workshops bestaan uit drie bijeenkomsten over gezonde leefstijl, bewust boodschappen doen en samen een lekkere en gezonde maaltijd maken onder leiding van een diëtiste.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.