huisartsen toename klachten processierups

De assistente van dokter Smeekens heeft het zelf aan den lijve ondervonden. “Als je buiten rondwandelt, zie je erg veel bomen waarin de rups zit. Ik krijg de laatste tijd ook steeds vaker telefoon van mensen die te maken met klachten veroorzaakt door de processierups.”

Ook bij huisartsenpraktijk Westdorp melden zich steeds meer mensen met klachten die veroorzaakt worden door de processierups. “Die mensen verwijs ik allemaal door naar het spreekuur.” Remedie tegen de klachten die het diertje veroorzaakt is onder meer het smeren van een menthol gel of het slikken van Xyzal. Xyzal is een tabletje tegen overgevoeligheid. Zowel de gel als de tabletjes zijn bij de apotheek verkrijgbaar. De assistente adviseert (ouders van) kinderen met klachten wel even contact op te nemen met de huisarts.

Niet alle huisartsenpraktijken zien overigens een toename. De assistente van dokter Veldhuis & Van Loon verneemt niet meer klachten dan normaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.