Home / archiefcentraal / honderd jaar zo fit als een hoentje

honderd jaar zo fit als een hoentje

Mevrouw Smit uit Raalte, vierde afgelopen zondag haar honderdste verjaardag. Het feestje werd gevierd in familiekring, maar de bewoonster van Swaenewoerd kreeg ook nog even visite van burgemeester Piet Zoon.

Mevrouw Smit werd in 1911 geboren te Peize, via Leek waar ze in 1940 naar verhuisde, kwam ze in 1953 naar Raalte. Nadat zij eerst 41 jaar in Raalte-dorp had gewoond, kwam mevrouw Smit 15 jaar geleden in de serviceflat van woon-zorgcentrum Swaenewoerd wonen.

Mevrouw Smit is nog erg goed bij de tijd en praat graag over vroeger. Voor het lopen heeft zij wel een rollator, maar desondanks kan zij nog erg goed uit de voeten. Mevrouw Smit en haar inmiddels overleden echtgenoot kregen 2 kinderen. Zij heeft nu 5 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.