Home / archiefcentraal / hollenboer bezorgt lommerrijk mooie seizoenstart

hollenboer bezorgt lommerrijk mooie seizoenstart

Met 248 bezoekers en een puntgaaf optreden van Höllenboer beleefde Het Lommerrijk een prima seizoenstart. In het Luttenbergse amfitheater speelde Höllenboer op 29 mei een thuiswedstrijd en dat viel in goede aarde.

Bas van den Toren, Hans Nieuwenhuis en Gerard Oosterlaar waren in topvorm en brachten prachtige liedjes, vaak in het onvervalst Sallands. Tussen de liedjes door kreeg Gerard de lachers op zijn hand met zijn puntige “stukkies”. In zijn sketches kwamen veel lokale fenomenen voorbij: de drankjes van Ramaker, de bijnamen van Holtmaat, de uitspraken van Jan van Laarman. Het publiek vond het prachtig. Voor de pauze bracht Höllenboer nieuwere werkjes zoals ‘t Puftrekkertie en Moi. Na de pauze werden klassiekers afgestoft: Zwat’n, De dag d’rnoa en het natuurlijk het onvermijdelijke Busje komt zo. Het publiek genoot en toen een paar druppeltjes regen de pret leek te verstoren, zette Gerard spontaan een kerkelijk “mooi-weerliedje” uit zijn jeugd in. De zonnestralen braken meteen door.

Lees ook

Kenniskaravaan over bestuursfuncties

RAALTE – ‘Bestuursfuncties tijdelijk en altijd’ is het thema van de komende Kenniskaravaan op dinsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.