historisch festival belooft spektakel

Rond het middaguur maken de oldtimers een toertocht door de omgeving van Luttenberg. Voor toeschouwers is dit een mooie gelegenheid om de voertuigen uit vervlogen tijden in Salland te bekijken. Daarnaast is een groot aantal oude landbouwwerktuigen uit het museum in het weiland tegenover het museum opgesteld. Hiermee worden diverse demonstraties gegeven, zodat je een beeld krijgt van hoe het er vroeger aan toe ging rond het boeren erf. Verder komen enkele grote stoommachines en stationaire motoren naar Luttenberg die van ver af aan te horen sissen en pruttelen zijn. Voor de echte liefhebber is dit de dag om het verleden te proeven. Standhouders zijn aanwezig met diverse onderdelen en gereedschappen voor oldtimers.

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar wederom een grote boerenveiling. De veiling start om 14.00 uur, waarbij allerlei attributen van rond het boerenerf worden aangeboden. Nieuw is dat alle eigenaren van oude trekkers de trekkracht van hun oldtimer kunnen meten.

Ook het ouderwets zagen van grote bomen tot planken of balken vindt weer plaats. De oude smederij en authentieke timmerwerkplaats zijn de gehele dag toegankelijk en in gebruik. Ook is het museum, gevestigd in een voormalige maalderij de gehele dag geopend . In de gewelven van het museum bevindt zich een ambachtelijke kaarsenmakerij. Erg leuk voor de kinderen om zelf een kaars te maken. Gezellige sfeermuziek en trekharmonicaspelers uit Markelo in boerenklederdracht zorgen voor een gezellige sfeer rondom de Laarman.

De entreeprijs voor het historisch festival bij Museum De Laarman bedraagt 5 euro per persoon (incluis toegang museum). Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. Deze zondag is er ook een groot Straatkorenfestival en braderie in het centrum van Luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.