het projectplan overijssel fietst verder

Het projectplan ‘Salland Fietsland’ heeft in 2009 groen licht gekregen van de Provincie Overijssel. Met een bijdrage van 250.000 euro heeft het Sallands Bureau voor Toerisme drie jaar kunnen werken aan de fietscampagne.

Dit bedrag bleek genoeg om de plannen van ‘Salland Fietsland’ te realiseren. Een groot deel van dit bedrag is uitgegeven aan promotie en marketing. Naast de 250.000 euro van de provincie is het project ook financieel ondersteund door de Sallandse gemeenten en het bedrijfsleven.

De Provincie Overijssel gaat niet meer investeren in Salland Fietsland. Wel investeert de provincie in het kader van het programma ‘Fiets’ van 2010 tot 2025 in belangrijke fietsroutes. De provincie voert een aantal van deze projecten zelf uit, maar de meeste projecten worden in samenwerking met de betrokken gemeenten opgezet en uitgevoerd. Enkele voorbeelden van projecten zijn de herinrichting van de N34 tussen Hardenberg en Ommen als fietsstraat, uitbreiding van de fietsenstallingen bij Station Heino en Raalte en diverse rode fietsstroken in de gemeenten Hardenberg, Raalte, Zwolle en Deventer.

Door Esperanza Claasen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.