het mag weer wat luxer in de badkamer

Comfort is weer terug, signaleert Erik Schut van Joop Elders Sanitair. Het mag weer wat luxer in de badkamer, maar er is één belangrijk verschil met het bestedingspatroon van vroegere jaren: “De klanten zijn bewust comfortverhogend bezig. Vaak gaan investeringen in comfort gepaard met energie- en waterbesparingen of voordelen voor de gezondheid. Comfort en luxe mogen weer, maar wél met een doel!”

Als voorbeeld noemt Erik de nieuwe Sunshower. Terwijl je onder de douche staat, kun je via een speciaal paneel dat zich gemakkelijk aan de muur laat bevestigen, genieten van een zonnebank- of een infraroodbehandeling. “In de afgelopen jaren hoorde je veel over Vitamine D”, vertelt Erik. “Dat is een vitamine die wordt aangemaakt door zonlicht. In de winter zie je vaak niet zoveel zon en maakt je lichaam dan ook te weinig Vitamine D aan. Een zonnebankbehandeling vormt dan een prachtig alternatief, als de zon het even laat afweten. Middels een druk op het bedieningspaneel zet je de Sunshower bovendien eenvoudig om naar een infraroodbehandeling. Dat heeft weer een ontspannende werking voor je spieren. En dat allemaal terwijl je onder de douche staat. De Sunshower is al verkrijgbaar vanaf 1.500 euro.”

Een ander voorbeeld van comfort met een (in dit geval duurzaam) doel is de Extreme Wellness douchecabine van het Nederlandse merk Sealskin. Deze gaat mee in de trend van de rainshowers, grote douchekoppen waaruit enorme hoeveelheden water komen. Alsof je in een enorme regenbui staat. “Bij de Extreme Wellness douchecabine krijg je in een kwartier tijd circa vijfduizend liter water over je heen. Al dan niet met behulp van extra zijdouches. Maar uiteindelijk gebruik je maar 45 liter. Het water wordt in de bak opgevangen en weer naar de douchekop geleid. Ja, ik weet dat er mensen zijn die het vreemd vinden om douchewater opnieuw te gebruiken, maar uiteindelijk is het hetzelfde principe als in bad liggen.”

Daarnaast verkoopt Joop Elders Sanitair sinds kort ook waterontkalkers. Deze apparatuur haalt de kalk uit het kraanwater. Je kunt de waterontkalker thuis direct achter de watermeter (laten) plaatsen. “Wederom een investering in duurzaamheid”, vertelt Erik. “Hiermee heb je kraanwater van bronwaterkwaliteit. Dat zorgt voor veel minder kalkaanslag en dus ook minder mankementen aan allerlei apparatuur zoals witgoed, koffiezetapparaten, waterkokers, noem het maar op. Minder poetsen dus en bovendien hoef je ook niet zoveel waspoeder meer te gebruiken voor je wasmachine.”

Wie kiest voor een zonneboiler bespaart tot maar liefst 60 procent op warm water. Een speciale overheidssubsidie op zonneboilers kan de consument bovendien vele honderden euro’s voordeel opleveren. Maar let op: de subsidieregeling is tijdelijk. Erik legt uit: “Op een systeem met één zonnecollector krijg je al 700 euro subsidie en de subsidie kan oplopen tot meer dan 2.000 euro bij drie zonnecollectoren. We installeren doorgaans systemen met één of twee zonnecollectoren. Dat is bij de meeste huishoudens genoeg om maximaal te profiteren van de zon.” Erik wijst erop dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende zonneboilersystemen. “Wij adviseren de Nefit SolarLine. Dat is veruit het meest verkochte zonneboilersysteem van Nederland. De Nefit SolarLine heeft een aantal unieke voordelen, zoals de beste prijs/prestatieverhouding en de meeste plaatsingsmogelijkheden. We kunnen ze bij praktisch elke woning installeren en het systeem werkt ook bij vrieskou!”

Joop Elders Sanitair & Totaalinstallateur is gevestigd aan de Boeierstraat 2, telefoon: 0572-361111 en/of 0572-351278. Meer informatie is te vinden op staging2.joopelders.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.