“het is wel anders… maar niet minder hoor”

“Het is wel anders,” vertelt Johan van der Kolk. “Maar niet minder hoor,” vult zijn vrouw Antje hem aan. Het stel trouwde 60 jaar geleden, op 20 juni 1951, in Friesland. Afgelopen maandag vierde het echtpaar hun 60-jarig huwelijk.

Antje van der Kolk-Fabriek was 24 jaar toen ze met haar man Johan trouwde. Johan, toen 28, woonde destijds in Herxen. Samen woonden ze dik 40 jaar in Herxen, maar verkasten zo’n 16 jaar geleden naar Wijhe. Daar wonen ze nog steeds in het huis dat ze toen betrokken. Het staat nu overigens wel te koop.

Het echtpaar ontving maandagmorgen burgemeester Ton Strien, die ter ere van hun huwelijk een bezoekje kwam brengen. “Wel leuk, hij komt hier ook niet alle dagen natuurlijk,” laat het stel weten. De burgervader overhandigde echtpaar Van der Kolk een kopie van de trouwakte, van 60 jaar geleden.

Maandagmiddag houdt het echtpaar een receptie in het dorpshuis in Herxen. Antje verwacht een grote aanloop. “Er komen veel mensen, want Johan heeft tien jaar lang veel gedaan voor de gemeenschap, dus veel mensen kennen hem daarvan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.