handig ov chipkaart tipje van gibo

Altijd leuk in de mail: Gratis tips voor gratis dingen. Gibo Groep mailde maandag met een tip voor werkgevers, om hun werknemers van een gratis OV-chipkaart te voorzien. Normaal kost de kaart 7,50 euro in aanschaf, maar Gibo vond een zogeheten ‘Maas in de wet’.

De strippenkaart verdwijnt eind deze maand definitief in een groot deel van Nederland. Een poging van enkele politieke partijen om het afschaffen uit te stellen, kreeg woensdag 22 juni 2011 geen meerderheid in de Tweede Kamer.

De OV-chipkaart vervangt niet alleen de bekende strippenkaart maar ook het treinkaartje. Een ‘lege’ OV-chipkaart kost 7,50 euro en moet daarna opgeladen worden. Nu is het zo dat (onder meer) de NS Voordeelurenkaart tegelijkertijd ook werkt als OV-chipkaart. Wie een voordeelurenkaart heeft, heeft dus geen OV-chipkaart meer nodig. Met een voordeelurenkaart reist u buiten de spits (na 09.00 uur, in het weekend en in de maanden juli en augustus) met 40 procent korting.

De werkgever die aan zijn of haar werknemer gratis een Voordeelurenkaart ter beschikking stelt, hoeft daarvoor niets bij het loon te tellen. Zo’n kaart kost 55 euro. Minus de prijs van de OV-chipkaart kost die kortingskaart feitelijk dus nog maar 47,50 euro. Voorwaarde is wel dat de werknemer deze kaart (ook) voor reizen van en naar het werk gebruikt. Dat is al snel het geval. Verder mag u voor de zakelijke reizen per openbaar vervoer de kosten onbelast vergoeden. Gaat de werknemer uit dienst, dan moet u de werknemer vragen het abonnement bij u in te leveren. Doet u dat niet, dan is er voor de resterende periode sprake van loon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.