groen neemt droom applaus in ontvangst

Zie daar de verhaallijn van ‘Dromen, Denken, Durven, Doen’ de rockopera van Hans Groen, die zaterdagavond werd opgevoerd in theater De Spiegel in Zwolle. De thematiek was voor het publiek heel herkenbaar. De Spiegel zat vol Sallandse ondernemers, zij hadden met z’n allen de eenmalige rockopera mede mogelijk gemaakt en daarmee de droom van musicus Hans Groen uit Raalte uit laten komen.

De verhaallijn was voor de ondernemers boeiend. Als voice over bespiegelde de overleden oprichter de voortgang van zijn familiebedrijf. In de rockopera hadden zoon en kleinzoon contact met hem. Dat contact met het hiernamaals was meteen de dubbele laag in de beschouwing. Kleinzoon die het geld wilde laten rollen door sport te sponsoren. Vader die zich zorgen maakt over het slijk der aarde. Overleden opa die al die menselijke strijd terugbracht tot overstijgende waarden als respect, liefde en geborgenheid.

En ja, het kwam allemaal goed. Daar hadden Joke Zwaal (Heino) en Willem Verdaasdonk (Raalte) als schrijvers van de liedteksten voor gezorgd.

Hans Groen had al heel zijn leven een droom. Die rockopera op een podium brengen. Een droom die al als kind ontstond. “Als de naald na ‘Halleluja’ van G.F. Händel in de laatste groef bleef hangen, nam ik dromend het applaus in ontvangst”, schrijft Hans in het programmaboekje. Die droom is zaterdag met ‘Dromen, Denken, Durven, Doen” werkelijkheid geworden.

Als je een droom verwezenlijkt, moet je het goed doen. En daarom zat er een compleet orkest (het Noordpool Orkest, dirigent Reinout Douma) op het podium. De rockopera werd gezongen door Ernst Daniël Smid, Jamaï, Cindy Oudshoorn en Three-Ality. Gastpianist was Cor Bakker. Professionals van de hoogste soort, die er met elkaar een prachtige avond voor het publiek van maakten.

Het was een eenmalige uitvoering, deze Dromen, Denken, Durven, Doen. Daarom waren de vele betrokkenen soms niet helemaal op elkaar ingespeeld. Een microfoon die te laat bijgeschoven werd of een instrumentale solo die wat weggedrukt werd door de rest van het orkest. De crew was professioneel genoeg om dat keurig op te vangen. “Kinderziektes”, zou opa van het familiebedrijf in de rockopera zeggen. “Als je het maar met passie doet.” En de kleinzoon zou de handschoen oppakken en met de rockopera gaan touren. Hans Groen kennende, heeft hij al lang nagedacht over die mogelijkheden. Op weg naar een volgende droom. We gaan het zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.