Home / archiefcentraal / gilde eert kampioen van 25 jarig jubileum

gilde eert kampioen van 25 jarig jubileum

Dit jaar viert de enige amateur wijnmakers en bierbrouwers gilde in Overijssel zijn 25-jarig bestaan. Het gilde is bekend van hun presentaties op beurzen en markten, zoals de boerendag van Stöppelhaene, de tuinexpo in Luttenberg, de natuurfair in Heeten.

Uit de gildeleden wordt elk jaar een gildekampioen benoemd, dat is diegene die volgens een vast recept de beste wijn weet te maken. Dit wordt bepaald door een gildekeuring waarbij een officieel erkende wijnkeurmeester de wijnen keurt op presentatie, geur, smaak, balans en afdronk.

Op de foto ontvangt de trotse kampioen, ton Beumer, de oorkonde uit handen van de voorzitter, Herman Smit uit Wesepe.

Dit jaar staat het gilde weer op het stroatkearlsfeest in Luttenberg, de boerendag in Raalte en op de natuurfair in Heeten. Ook nemen ze weer deel aan de open dag van wijngaardenier De Landman aan de Tolhuisweg in Raalte op 2 oktober.

Net als elk jaar wordt er door de gildeleden een cursus wijn maken opgestart. Dit jaar wordt ook voor het eerst een cursus likeur maken gegeven. Hierover kan je je laten informeren of aanmelden bij de stand van het gilde op de beurzen of markten of ook bij de voorzitter via 0570-532050.

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.