gewoon carolien juli 2011 is heel bijzonder

Er zijn veel mensen die geloven in getallen, datums. Er worden dan krachten toegeschreven aan die dagen. Zo krijg ik de afgelopen weken veel mailtjes, zelfs uit Amerika, die gaan over juli 2011. Juli 2011 is zeer bijzonder, omdat deze vijf vrijdagen, vijf zaterdagen en vijf zondagen heeft. Een maand met vijf volledige weekenden, schrijven ze, is er maar één keer in de 823 jaar! Dat is wel heel bijzonder.

Wat is de kracht die dan hieraan wordt toegeschreven? Beginnen de basisscholen om die reden bij ons pas op 5 september? Gaat de Stöppelhaene door dit feit nog wel door? Gaat de economische crises na deze bijzondere maand definitief over? Of vergaat de wereld de dag na deze maand ipv 21 december 2012 zoals al vaak wordt geloofd? De kracht die aan deze maand wordt toegeschreven, is dat je door het verspreiden van dit nieuws, bakken met geld binnenkrijgt. ‘Oooo, goed dat ik er een column over schrijf…. Dan kan ik in augustus nog fijner vakantie vieren.’

Maar laten we nuchter blijven. Elk jaar kan beginnen op één van de zeven weekdagen. Dus er zijn zeven basis kalenderjaren. Er zijn wat schrikkeljaren, dus komen we ongeveer op veertien basis kalenderjaren. Volgens geekosystem.com hebben/hadden oktober 2010, 1999, 1993, 1982 en straks oktober 2021 in Amerika ook vijf vrijdagen, vijf zaterdagen en vijf zondagen… Dus het is al iets minder bijzonder…

Natuurlijk is juli 2011 bijzonder. Elke maand, elke dag, elk moment in het leven is bijzonder, als we het maar elk moment zo willen en kunnen zien. Het leven is ‘gewoon’ ongelofelijk bijzonder. Het doet me weer beseffen dat ik elke dag, elk moment van die dag mag kiezen om het heel bijzonder te laten zijn. Om in elk moment volledig aanwezig te zijn met Alles dat er is of Niet is. Ja, dat wil ik! Laat ook juli 2011 maar komen!

Wil je reageren doe dit gerust via info@carolienjonkman.nl of via de site. staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.