gewoon carolien acceptatie van het leven

Moe kom je thuis, fijn gewerkt, maar je wilt nog graag andere dingen doen. Misschien ‘moet’ je ze wel doen van jezelf. Het eten mag zo bereid worden en de tuin en de auto, de was… Je kind komt enthousiast naar je toe en zijn drukte spiegelt je eigen drukte en pof… vlam in de pan. Je wordt boos. Als mens zijn we geneigd deze ervaring in te delen als (beetje) slecht. We hebben goede ervaringen en slechte ervaringen. We noemen dat dualiteit.

Het leven is erg interessant. Er is een record aan echtscheidingen. Een enkele gaat in redelijk tot goed overleg. Maar er zijn ook vechtscheidingen. Vaak is er dan een derde persoon bij betrokken. Veel problemen in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, basisscholen, veel mensen met chronische ziekten en kanker. Allemaal ervaringen die we indelen onder ‘slecht’.

Totdat we ontdekken dat alles het goede in zich heeft. Dat je door de nare ervaring weer beseft hoeveel je van iemand houdt, dat je van de slechte ervaring kunt leren of andere redenen. Dat inzicht verandert je hele wereld. Op dat moment kun je alle ervaringen indelen in goed, beter, best. Dat maakt het leven gemakkelijker te accepteren. Zo kan ik intens genieten van de nieuwe mensen met die vreselijke ziekte die me bijvoorbeeld vertellen ‘dat mijn smaak weg is, is vreselijk. Ik geniet echter extra van de geur en het bereiden van het eten’. Zo zijn er allerlei manieren om van jouw leven het allerbeste, allerfijnste te maken van wat het kan zijn. Uit liefde voor jezelf en de mensen om je heen.

Bij welke ervaringen heb jij de laatste tijd jezelf voor de gek gehouden dat het niet goed gaat? Hoe kun je die ervaring bezien in goed, beter, best? Wil je begeleiding om je leven nog fijner te maken, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.