geen pollers maar mensen in centrum raalte

“Laat die mensen vragen om een ongewenst voertuig te verwijderen en geef ze een telefoontje voor het geval dat de bestuurder van het voertuig niet wil luisteren. Dan kunnen ze in dat geval een diender bellen.” SP-raadslid Van Kampen wil geen pollers in het centrum van Raalte. De dynamische afsluiting voor wegverkeer slaat de plank volgens hem volledig mis.

“Die pollers doen het heel vaak niet, dat kom ik regelmatig tegen tijdens mijn werk.” Van Kampen is naast raadslid, in het dagelijks leven buschauffeur en hij heeft met grote regelmaat ruzie met de elektrische apparaten. “Als zo’n ding het niet doet, komt er eerst een medewerker van de gemeente, maar omdat die het niet kan maken, wordt er een deskundige ingeschakeld. Dat is veel duurder dan een paar mensen inschakelen, op gezette tijden. Als die pollers er niet staan, dan heb je niemand nodig als ze het niet doen.”

“Daarnaast kunnen die medewerkers een verlengstuk worden van de gemeente en de VVV. Als iemand informatie wil, kunnen ze diegene op weg helpen. Die mensen moeten niet de hele week in dienst, maar op gezette tijden. Als er overlast verwacht wordt.”