Home / archiefcentraal / estafetteboomgaat weer verder

estafetteboomgaat weer verder

Voor één dag was de Estafetteboom het hart van de gemeente Olst-Wijhe. Plaatselijk Belang Eikelhof bracht op een ludieke manier de boom naar Den Nul.

In elke dorpskern wordt een echte boom geplant in het kader van het 10-jarig bestaan van de gemeente Olst-Wijhe. Daarnaast wordt de Estafetteboom dit jaar van dorpskern naar dorpskern gebracht en hebben de dorpskernen de kans om een extra activiteit te organiseren. De dorpskernen versieren de boom met kenmerken van de kern, hierdoor ontstaat er straks een boom waarop de hele gemeente vertegenwoordigd is.

Op 29 mei kwamen vijftien personen vanuit de Eikelhof op solexen naar Den Nul. De Estafetteboom werd met een tractor vervoerd. Den Nul had gezorgd voor een smakelijke brunch tijdens de Nulse Feesten. Een moment waarop vele Nuldenaren kwamen genieten van de festiviteiten. . Burgemeester Ton Strien: ‘Den Nul is het hart van de gemeente, in ieder geval vandaag op 29 mei’.

De Estafetteboom trekt nu weer verder en zal op 5 juni weer ergens anders arriveren.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.