energielabel uitgereikt aan huurder sallandwonen

Alle vrijgekomen huurwoningen van SallandWonen zijn vanaf heden voorzien van het zogenaamde Energielabel. Met dit label wordt aangegeven hoe energiezuinig een huurwoning is, waarbij A het meest energiezuinig en G bijzonder energieverkwistend is. Marc Calon, voorzitter van branchevereniging Aedes, heeft dinsdag het eerste Energielabel uitgereikt aan mevrouw Haagen uit de Monumentstraat.

De woningen in deze straat zijn onlangs door SallandWonen met name op duurzaamheid gerenoveerd en behalen nu het energielabel B en C. Het Energielabel wordt nu vermeld bij de aangeboden huurwoningen van SallandWonen, die wekelijks te vinden zijn in het Weekblad voor Salland en op de website staging2.sallandwonen.nl

De nieuwe huurder kan daardoor een betere afweging maken in de keuze van een woning. Het is de eerste stap in een lang traject, dat er tot moet leiden dat alle huurwoningen worden voorzien van een Energielabel. Hierdoor krijgt SallandWonen inzicht in de duurzaamheidstaat van haar woningen en kan op basis daarvan vorm en inhoud geven aan haar duurzaamheidbeleid.

Het eerste Energielabel werd als vanzelfsprekend uitgereikt in ‘Het Groene Huis’. Deze voormalige huurwoning aan de Monumentstraat in Raalte zal op initiatief van SallandWonen twee jaar lang dienst doen als informatie- en inspiratiebron op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. De bijeenkomst kreeg nog een extra feestelijk tintje doordat directeur-bestuurder Ed Penninks de winnaars van de posteractie in het zonnetje mocht zetten. De posteractie werd rond de opening van ‘Het Groene Huis’ uitgezet in de wijk Blekkerhoek. Vijf woningeigenaren ontvingen een waardecheque voor een Energie Prestatie Advies, uitgevoerd door Energiewacht Groep uit Zwolle, en vijf huurders werden verblijd met een pakket energiezuinige verlichting.

Voor meer informatie zie staging2.het-groene-huis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.