drukte bij straatkorenfestival in luttenberg

De combinatie van straatkoren, een braderie en een historisch festival heeft zondag weer duizenden mensen naar Luttenberg getrokken. Eigenlijk vonden er twee evenementen plaats in het dorp, straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ van het plaatselijke gezelligheidskoor De Stroatkjals en het historisch festival bij de Laarman.

De bezoekers konden kijken naar optredens van tien straatkoren. Ter ere van deze tiende editie van het jaarlijkse festival hadden de Stroatkjals nieuwe bloesjes aangeschaft. Het eerste exemplaar daarvan kwam letterlijk uit de lucht vallen. Stroatkjal Willie Mars was er speciaal voor uit een vliegtuig gesprongen, uiteraard wel bevestigd aan een parachute en een ervaren parachutist. Het tweetal en de eerste bloes landden keurig in de Dorpsweide. “Een echte Marslanding”, merkte een bezoeker op.

Maar daarna was het weer de beurt aan de straatkoren die optraden bij café Spoolder, Grotzooi, café De Schoenmaker, Elckerlyc en Booyink. Ook de Laarman profiteerde uiteraard van de drukte in het dorp. Daar stonden weer vele honderden oldtimers (tractoren, maar ook auto’s) opgesteld.

Op het moment van schrijven is het straatkorenfestival nog bezig. Als dat ten einde is, gaat het feestje verder bij Spoolder en de Schoenmaker. Het zal, zoals dat zo mooi heet, nog lang onrustig blijven in het dorp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.