Home / archiefcentraal / drie prijswinnaars voor raalte gezond

drie prijswinnaars voor raalte gezond

Christa Spanninga was één van de genomineerde van Raalte gezond en ging gisteravond met de eerste prijs naar huis. Zij bedacht namelijk een spel waarin goed en gezond leven centraal staan voor de basisscholen, maar ook ouders kunnen het spel samen met hun kinderen spelen. Burgers, verenigingen, scholen en clubs konden zelf een idee inzenden die bijdraagt aan fitte en gezonde inwoners. Voor de winnaars lag er een cheque klaar waarmee ze hun idee in de praktijk kunnen brengen.

Het was een drukte van vanjewelste in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle genomineerden van Raalte Gezond waren bijeengekomen om te horen wie er in de prijzen was gevallen. Maar liefst twintig ideeën waren er genomineerd. Van iedere vereniging, school en club was er een vertegenwoordiger aanwezig. De avond werd aan elkaar geknoopt met mooie verhalen en gedichten van onze ‘eigen dorpsdichter’ Gert.

De Hartkampschool was één van de genomineerden, zeven meiden uit groep 7 hadden samen met juf Anneke een dans ingestudeerd met hoepels, volop beweging dus. De meiden lieten hun dans nog even zien op de vloer van de raadszaal.

Uiteindelijk werd de Hartkampschool tweede, zij hebben als idee om naast de school een fitness toestel neer te zetten waarop iedereen even kan sporten. De leerlingenraad van Carmel College werden met hun idee derde, zij willen graag meer gezonde dingen in de snoepautomaten zien. Ook vonden ze de aanschaf van een WI spelcomputer een goed idee om wat meer in beweging te komen.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.