donderdag fietsen tegen kanker

Donderdag is de grote dag. Fietsen tegen kanker, geld inzamelen voor onderzoek tegen die verschrikkelijke ziekte. Het is de grote dag voor veel fietsers. De prestatie van formaat, zes keer de Alpe d’Huez, Alpe d’HuZes.

Sjoerd, Rene en Simon zijn donderdagmorgen vroeg van start gegaan. Afzien op de berg, met het doel van de actie in het achterhoofd. Woensdag stond er een kleine voorbode op het programma: Alpe d’HuZus. Het verslag door de ogen van Sjoer, Rene en Simon, Salland Trots.

“Tom en de ouders van een paar kameraden vertrokken om 12 uur vanaf de rotonde richting de top van de Alpe d’Huez. Onder luid applaus van het publiek begonnen zij om 12:10 aan de eerste kilometer van de beklimming samen met 250 mede-Alpe d’HuZussers. Ook wij hebben het nodige beeldmateriaal opgenomen en ze toegejuicht. Terwijl hun begonnen aan de klim, zijn wij snel de auto ingestapt en via de achterkant van de Alpe d’Huez naar de top gereden om ze daar bij de finish weer op te wachten. Al die mensen die nu al op de top stonden en de Alpe d’HuZussers stonden op te wachten, dat was echt een kippenvel moment.”

“Zo uitbundig dat ze stonden te schreeuwen en te klappen naar de toppers die één voor één boven kwamen. Ook al kende je niet iedereen, je juichte iedereen gewoon toe. Wacht maar tot je morgen hier boven komt, dat was wat veel mensen tegen ons zeiden. Één voor één kwamen ook Tom en de ouders naar boven met een trots gevoel. Nadat iedereen op de top was aangekomen en de nodige foto’s weer werden gemaakt, werd de afdaling ingezet. De ouders zijn weer terug gegaan naar hun camping en wij hebben de laatste boodschappen gehaald voor donderdag. Woensdagmiddag hebben wij de lampjes en chips op onze fiets gezet, banden opgepompt en de ketting ingesmeerd. We zijn er helemaal klaar voor!”

Je de drie boys en alle andere fietsers de hele dag live volgen op http://live.opgevenisgeenoptie.nl/livetijden . Het teamnummer van Sallands Trots is 391.

Meer foto's