de laarman vraagt twee ton van gemeente

“Het museum loopt nu op één been,” liet Jan Spil namens de Laarman weten. Met het geld wil Spil de silotoren en twee loodsen renoveren. Een operatie die aan totale kosten ongeveer 1,25 miljoen euro vraagt. “Als er niks gebeurt dan kwijnt het erfgoed weg. En dit erfgoed kun je maar één keer verkwanselen.”

De Laarman gaat er echter vanuit dat er, nadat er gemeentelijke subsidie is toegekend, ook geld vanuit de provincie Overijssel en de Europese unie komt. Echter, Arie van der Wilt van de PvdA-fractie, wees Spil erop dat het potje met Europees geld al enige tijd leeg is. “De kans dat er nieuw Europageld komt, is nihil. En ook de provincie snijdt in de subsidies.”

Wel biedt de Laarman de gemeente de reikende hand in het onderzoek naar de komst van een multifunctionele accomodatie naar het dorp. Zo wil de Laarman best eens kijken naar het vestigen van de bibliotheek en het overnemen van onderdelen van gemeenschapscentrum Elckerlyk. Hierover hebben de partijen overigens nog geen contact gehad. “Maar dat gaan we zeker doen,” aldus Spil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.