de eikenprocessierups kriebelt er flink op los

Een woordvoerder van de gemeente Raalte: “De brandharen van de rupsen kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Het is belangrijk dat u uit de buurt van aangetaste eiken blijft en elk contact met de nesten en rupsen vermijdt. Ook in een oud nest kunnen nog brandharen zitten. Vermoedt u dat u in een gebied komt waar de eikenprocessierups voorkomt, zorg dan dat uw lichaam goed bedekt is en ga niet op de grond zitten.”

Als we dat zo lezen duurt het nog even en we krijgen het gebod binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Zelf ebstrijden is dus helemaal uit den boze. “Als u in uw eigen tuin of op uw eigen grondgebied te maken krijgt met de eikenprocessierups, probeer het nest dan niet zelf te bestrijden maar dit door een hiervoor gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren.”

De bestrijding wordt uitgevoerd door het wegzuigen van de nesten. Raalte: “Dit gebeurt alleen in prioritaire gebieden die liggen binnen de bebouwde kom.” Prioritaire gebieden… gebieden waar veel fietsers langs komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.