danny de boer mist podium in laatste bocht

In het Pinksterweekend reed het Lemelerveldse Serco Racingteam op het stratencircuit in Oss de zesde race van het ONK in de Dutch Superbikes. Coureur Danny de Boer reed in de 1e kwalificatie de snelste tijd van allemaal. In de 2e kwalificatie doken Vos en Schouten net iets onder de 1.30.07 van Danny, waardoor de Serco coureur zich als derde kwalificeerde voor de wedstrijd.

Bij de start is Danny goed weg en komt als vierde de eerste krappe bocht uit. Na enkele ronden hebben de twee leiders Schouten en Vos dan al een aardig gat geslagen. Danny weet even later de derde positie bemachtigen door Burns te passeren. De Boer kan zich in de resterende tien ronden niet los rijden van Burns. In de laatste bocht voor de finishvlag prikt de ervaren Burns zijn motor aan de binnenkant naast Danny en gaat zo met de laatste podiumplek aan de haal.

Danny: “Ik heb best wel een lekker weekend gehad, we zijn op de goede weg. De Ten Kate Honda en de Dunlop banden waren nu gewoon goed. Ik was dan ook erg blij met de snelste tijd uit de eerste kwalificatie. Dat Burns mij toch nog de derde plek afsnoepte was wel even balen. Ik dacht dat ik voldoende aan de binnenzijde zat maar hij vond toch nog een klein gaatje”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.