club wil tennisbaan ruilen voor parkeerplaatsen

Tennisvereniging Heino wil drie bestaande tennisbanen afstaan, in ruil voor de aanleg van één nieuwe. Op de drie bestaande banen mag de gemeente dan zestig parkeerplaatsen aanleggen, zodat de parkeerproblematiek bij Sportpark de Kampen in Heino aangepakt kan worden. De drie banen aan de kant van de oprijlaan van de voetbalaccommodatie mogen dan van de tennisclub parkeerplaatsen worden. De parkeerproblemen en verkeersdruk ter hoogte van het sportpark zijn namelijk enorm. “Maar een oplossing lijkt nabij,” vertelde VV Heino-voorzitter Peter Vervloet.

De tennisclub heeft nu zeven banen, maar dat mogen er minder worden. Het ledenaantal van de club is de afgelopen jaren namelijk teruggelopen. “We zouden met vijf banen toekunnen,” liet de voorzitter van de tennisclub, Jan Pruis, maandagavond weten. De vereniging heeft nu grofweg 220 leden.

Met de plannen is ongeveer 310.000 euro gemoeid. Het slopen en opruimen van de drie banen kost 32.500 euro. De aanleg van een nieuwe baan ongeveer 97.000 euro en het aanleggen van de zestig parkeerplaatsen 180.500 euro.

De SP heeft bij monde van Harry van Kampen al laten weten niet voor alle kosten op te willen draaien. “Ik zou zeggen: Doe de helft en laat de clubs zelf de andere helft financieren, of in ieder geval een derde. Een beetje zelfredzaamheid kan geen kwaad.”

Mathijs Perton, D66, waarschuwt voor de kosten. “De gemeente moet goed kijken welke kosten er hiermee gemoeid gaan. Ik ben voor het oplossen van de parkeerproblemen in Heino, maar als we niet uitkijken kopen we onze eigen grond voor veel geld terug.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.