Home / archiefcentraal / bouwbedrijf bajo tegen stroom in gegroeid

bouwbedrijf bajo tegen stroom in gegroeid

Bouwbedrijf BAJO in Mariënheem heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit niet alleen wat betreft het personeelsbestand maar ook als het gaat om de opdrachtenportefeuille. In weerwil van de economische dip van de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich dus flink ontwikkeld. “We zijn tegen de stroom in gegroeid”, vertelt Barry Jonkman, de eigenaar van BAJO. “Tijdens de crisis is er veel goed geschoold personeel op de arbeidsmarkt gekomen. Daar hebben wij ons voordeel mee gedaan.”

BAJO richt zich op de bouw van woningen, agrarische gebouwen, verbouwingen, veranda’s en staalwerkzaamheden. Toen Barry het bedrijf zo’n tien jaar geleden oprichtte, lag de focus nog grotendeels op de staalconstructie en siersmeedwerk. Door de affiniteit en de ervaring die hij had in de bouw is BAJO nu uitgegroeid tot een toonaangevend bouwbedrijf. “Er zijn niet veel opdrachten die wij niet kunnen realiseren”, vertelt Barry. “Nee zeggen, daar ben ik gewoon niet zo goed in. Wij hanteren het motto ‘u vraagt, wij draaien’.”

Door mond-tot-mondreclame breidde de opdrachtenportefeuille zich langzaam maar zeker uit. “We zijn groot geworden door de kleinere opdrachten”, legt Barry uit. “Dat zullen we nooit vergeten. Als je kleine klussen tot volle tevredenheid uitvoert, kun je er vroeg of laat ook grotere opdrachten aan over houden. Zo zijn we op dit moment op woninggebied bezig met verscheidende verbouwingen, maar ook een aantal twee-onder-een-kapwoningen en een riante vrijstaande woning. Op agrarisch gebied zijn we ook met een aantal grote projecten bezig. Waaronder de bouw van een kippenschuur van 4.000 vierkante meter. Een enorme klus. En wat hierbij geldt, geldt ook voor de kleinere opdrachten: je moet goed blijven luisteren naar de ideeën en wensen van de opdrachtgever.”

De grootste groei maakte BAJO door in de economische dip van de afgelopen jaren. Barry zag in die tijd juist mogelijkheden. “Veel bedrijven hebben ervaren geschoold personeel moeten ontslaan. Door de groei van onze orderportefeuille waren ze bij ons van harte welkom. Het zijn ervaren vaklui en die brengen ook weer allemaal hun eigen netwerk van potentiële klanten mee. Dat maakt je sterk.” Barry verklaart het succes van zijn bedrijf aan de hand van een no-nonsense mentaliteit. Korte lijnen, korte slagen, veel verantwoordelijkheid op de werkvloer. “Niet teveel praten maar doen, dat is onze mentaliteit. En ik heb altijd ambitie gehad om een bedrijf op te bouwen, maar het moet wel overzichtelijk blijven. Doordat er twee ervaren, enthousiaste jongens op kantoor zitten die in korte lijnen de boel aansturen en ik goed contact hou met de jongens op de werkvloer, weet ik precies wat er gebeurt en wat er nog moet gebeuren. Wat grootte betreft, ben ik nu tevreden. Wat er in de toekomst zal gaan gebeuren kan ik nu nog niet zeggen, maar ik sluit niets uit. We gaan voor het ambachtelijke bouwwerk. Projectbouw past vooralsnog niet in dat plaatje, maar zeg nooit nooit. Nogmaals, we houden niet zo van ‘nee’ zeggen.”

BAJO Bouw & IJzerwerken is gevestigd aan het Fiester 3, 8106 PP in Mariënheem, tel: 0572-352859. Meer informatie op www.bajo-bouw.nl

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.