beter en goedkoper water in gemeente raalte

Als het aan de gemeente en het waterschap ligt, krijgen de inwoners van de gemeente Raalte beter en goedkoper water. Woensdag ondertekenden wethouder Ben Haarman en dijkgraaf Herman Dijk van waterschap Groot Salland het Waterakkoord Raalte.

Met dit akkoord wordt de onderlinge samenwerking op het gebied van water voor de komende jaren verder versterkt. Waterakkoord Raalte is een akkoord tussen het waterschap en de gemeente dat gaat over onderlinge afspraken op gebied van riolering, afvalwater en oppervlaktewater.

Wat is het Waterakkoord Raalte?

Het Waterakkoord regelt een structurele afstemming tussen het waterbeleid van gemeente en het beleid van het waterschap. In het akkoord wordt dit vertaald in diverse modules waarin de concrete afspraken worden gemaakt over een aantal gezamenlijke projecten of gezamenlijk beheer.

De inhoud van het Waterakkoord

Door een meer integrale benadering komen daar nu afspraken over stedelijk grondwater en oppervlaktewater bij. Het gehele watersysteem wordt zo betrokken bij de afspraken over uitvoering en beleid. De afspraken in het waterakkoord gaan bijvoorbeeld over samenwerking bij het gezamenlijk meten in de riolering en zuivering, gezamenlijk beheer van gemalen, het realiseren van waterberging in stedelijk gebied, gezamenlijk opzetten van het waterloket, intensiever samenwerken bij incidentenbeheersing, de samenhang tussen riolering en zuivering optimaliseren en de communicatie op gebied van water meer gezamenlijk oppakken.

Wat merkt de burger daarvan?

Door efficiënte inzet van elkaars kennis, ervaring en middelen willen de beide partijen beter bereikbaar zijn en zichtbaar zijn voor de burger, de kosten voor water beperken en het watersysteem duurzamer inrichten. Kortom, als burger gaan we hier weinig van merken. Alleen als het water goedkoper wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.