bedrijfsleven toont warme kant tijdens beursvloer

‘Het is een mooie gelegenheid om met diverse partijen in gesprek te komen.’ Gerard Harmsen van Timmerfabriek Salland in Lemelerveld is duidelijk in zijn motivatie om mee te doen aan de Beursvloer, editie 2011. Nu hebben we met hem ook zo ongeveer de netwerkkoning van Salland aan het woord, maar hij geeft meteen aan dat er meer is. ‘Naast de bekendheid voor je eigen bedrijf is het mooi om iets voor de samenleving te kunnen betekenen.’

In een notendop is dat nu net waar het bij de Beursvloer om draait. Bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties annex verenigingen, die proberen om elkaars meerwaarde op te zoeken. Waarbij eerlijk gezegd wel een behoorlijk beroep wordt gedaan op het maatschappelijk betrokken ondernemerschap van het Sallandse zakenleven. Harmsen weet naar eigen zeggen de gulden middenweg te bewandelen. ‘Bij Timmerfabriek Salland beschikken we over een showroom, waar we groepen kunnen ontvangen. Dat is een ideale vergaderruimte voor verenigingen en organisaties. Daarmee kweek ik goodwill en geef ik tegelijkertijd bekendheid aan de showroom. Zeker niet alleen aan de groep, die komt vergaderen, want ze vertellen het namelijk ook weer door in hun netwerk’, aldus de eigenaar, die qua tegenprestatie niet veel verlangt. ‘Ach, ze komen een keer schoonmaken of ze snoeien de heg.’

Harmsen was amper binnen in het Raalter Hoftheater, de plek waar de Beursvloer 2011 werd gehouden, of hij had al een match te pakken. De afdeling Raalte-Salland van Balans was op zoek naar vergaderruimte en liep meteen de juiste man tegen het lijf. ‘We zijn twee jaar geleden van start gegaan en tot nu toe moeten we met negen personen aan de keukentafel vergaderen. Dat is niet ideaal, want het heeft een behoorlijke impact op het gezin. Bij Timmerfabriek Salland kunnen we één keer per maand vergaderen, maar mogen we bij tijd en wijle ook een lezing houden. Super! Eigenlijk is onze dag nu al geslaagd’, aldus een enthousiaste Frans Steenbergen van de vereniging voor ouders van kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Corsowagen

Als iemand begrijpt hoe de formule van de Beursvloer in elkaar steekt, is het Cindy Hobert-Bootsveld. De initiatiefnemer van Koopplein Raalte / Olst-Wijhe, een platform op internet waar vraag en aanbod bij elkaar komt, is dan ook prominent aanwezig. ‘Eigenlijk zijn wij het gehele jaar een soort Beursvloer’, zegt ze lachend. ‘Op Koopplein gaat het niet alleen om handel tussen particulieren, maar ook tussen particulieren en het bedrijfsleven. Via onze site worden matches tot stand gebracht, die zijn te vergelijken met de Beursvloer. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld een oproep geplaatst dat de Scouting een schuur zoekt om te kunnen bouwen aan haar corsowagen voor Stöppelhaene.’

We gaan verder en komen in gesprek met Sylvia Visser en Douwe Haverkamp. Eerstgenoemde is het gezicht van De Stamhoeve in Raalte, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen wonen en werken. Haverkamp vertegenwoordigt de ‘Stichting Vrienden van De Stamhoeve’ en samen zijn ze op zoek naar begeleiding in PR. ‘Dat is gelukt, maar daar zijn nog andere matches bij gekomen. Zo zal woningcorporatie SallandWonen zich inzetten voor het egaliseren van onze boomgaard. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten, maar het gaat heel erg goed. Voor een volgende keer weten we wel dat we van tevoren moeten screenen, zodat we beter weten met wie we in gesprek moeten.’

Het bedrijfsleven uit Raalte en omgeving laat zich tijdens de Beursvloer 2011 van haar meest warme kant zien, maar helaas wordt niet de score gehaald, die na afloop van de eerste editie in 2008 kon worden genoteerd. Ter vergelijking: in 2008 werden er 150 matches gesloten. Wethouder Roger de Groot durfde desondanks nog wel te spreken van een succes. ‘Tijdens de vorige editie hebben we gemerkt dat het vooral ook draait om het netwerken. Bedrijven en maatschappelijke organisaties blijven met elkaar in gesprek en dat is de meerwaarde van dit evenement.’ Game, set and match dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.