bariton ziet levenswerk instorten in musical

Ernst Daniël Smid speelt in musical ‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ de rol van vader Max. Een man die gedwongen wordt om een onmogelijke keuze in zijn leven te maken: het voortbestaan van zijn familiebedrijf, zijn droom, of de relatie met zijn eigen vlees en bloed, zoon Bas. E.D.Smid: “Ik wil precies weten wie de man is over wie ik zing. Dan pas kan ik hem zo waarheidsgetrouw mogelijk neerzetten. En dát in combinatie met kunst en schoonheid, omdat ik weet dat ik daarmee een breed publiek beziel.”

In al het werk van de 58-jarige bariton, klinkt de liefde voor het vertellen van verhalen door. Via de personages uit zijn opera’s vertelt hij de klassieke voorvallen uit de geschiedenis. Hij bijt zich helemaal vast in zijn personages, om zijn rol zo waarheidsgetrouw te kunnen neerzetten. En zó zal Ernst Daniël Smid ook de vaderrol in de theaterproductie ‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ neerzetten. Smid: ‘Ik kan me heel goed voorstellen wat vader Max doormaakt. Elke ouder weet dat hij het verkeerd doet in de ogen van zijn kind, ik ook. Maar dit gaat natuurlijk veel verder; veel dieper…mooi hoor!”

Ernst Daniël Smid is enthousiast over de productie; “Dit is een inspirerend project en ik ben ik onder de indruk van de muziek.” De klassieke stem van Ernst Daniël Smid zal voor een bijzonder effect zorgen. Het is een ‘voice’ waarin levenservaring, autoriteit en wijsheid doorklinken. En dat is precies zijn rol.

‘Vader’ Ernst Daniël Smid staat naast ‘zoon’ Jamai Loman en ‘schoondochter’ Cindy Oudshoorn op het podium van theater de Spiegel in Zwolle. Het Noordpool Orkest is versterkt met Cor Bakker. ‘Dromen, Denken, Durven, Doen!’ is een ambitieus project van Hans Groen, dat opgevoerd wordt op zaterdag 18 juni.

Meer informatie is te vinden op staging2.ondernemersconcert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.